Heerlijke peperkoekkoekjes gevuld met noten, jam en rozijnen – recept voor snoepjes


Snoepgoed voor Kerstmis mag absoluut niet ontbreken op de feesttafel. Of je het nu liever bij traditionele varianten houdt of graag iets nieuws probeert, het is altijd een goed idee om ruim van tevoren over het bakken na te denken. In het artikel van vandaag brengen we je onze favoriete heerlijke peperkoekkoekjes gevuld met jam en rozijnen die echt heerlijk smaken.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Recept voor heerlijke peperkoekkoekjes gevuld met noten:

Wat we nodig hebben:

Voor het deeg:

  • 400 g gewone bloem
  • 250 g volkoren roggemeel
  • 1 theelepel cacao (als je donkerder wilt, gebruik dan 1 eetlepel)
  • 250 g schuursuiker (ik gebruik poedersuiker)
  • 1 theelepel zuiveringszout (ik heb uitgelijnd)
  • 1 eetlepel peperkoekkruiden
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 2 eetlepels honing (ik geef veel volle)
  • 50 g boter (of Hera)
  • 1 zakje bakpoeder voor ontbijtkoek

Voor de vulling:

  • Een handvol veenbessen – grof gehakt
  • handvol rozijnen – grof gehakt
  • ½ handvol walnoten – grof gehakt
  • 3 eetlepels coating
Lees ook  Deze duurzame manier om courgettes te koken moet je absoluut proberen voor het einde van het seizoen!

Volgende:

  • geklopt ei om te smeren
  • chocoladeglazuur om te besprenkelen

Hoe te werk te gaan:

1. Meng alle losse ingrediënten, roer geleidelijk de eieren erdoor. Smelt de boter en honing in de lauwe melk en voeg geleidelijk toe aan de kneedkom met het deeg.

2. Wikkel het deeg in een zak of plasticfolie en zet het minstens een nacht in de koelkast. Zorg ervoor dat je het deeg er vroeg voor verwerking uithaalt zodat het goed uitrolt – zelfs 2 uur is genoeg.

3. Bereid de vulling door alle ingrediënten te mengen.

4. Rol uit tot een pannenkoek – in kleinere vormen van ongeveer 3 mm. Gebruik een ronde koekjesvorm om voorzichtig rondjes uit te steken en schep een beetje vulling in het midden van elk rondje. Bedek het geheel met een ander uitgerold vel, druk het zachtjes aan en snijd de rondjes uit.

Lees ook  Heb je nog oud brood over? Bereid dit mengsel en bak het

5. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en vergeet niet om ruimte te laten tussen de peperkoek, ze zullen een beetje rijzen tijdens het bakken. Bak ze in een goed verwarmde oven op ongeveer 180 graden gedurende ongeveer 10 – 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de vormpjes.

6. We moeten oppassen dat we de peperkoekkoekjes niet te gaar bakken – je moet opletten wanneer ze geuren en roze worden aan de randen en ze meteen uit de oven halen!!!

7. Bestrijk de gebakken peperkoekkoekjes met losgeklopt ei en een beetje van. Laat afkoelen op een vlakke ondergrond om te voorkomen dat de peperkoek vervormt.

8. Eenmaal afgekoeld, besprenkelen met gesmolten chocoladeglazuur.

Veel plezier!

Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *