Heerlijke goulash uit de ovenschaal: een zeer eenvoudige en snelle lunch

Deze ovenschotel is snel te bereiden en zit vol heerlijke smaken. Een ideaal gerecht voor wie op zoek is naar een eenvoudig en smakelijk recept dat makkelijk te bereiden is in één ovenschaal. Het resultaat is sappig vlees en malse geroosterde groenten.


Ingrediënten

  • Varkensvlees (schouder) – ca. 1 kg
  • Uien – 2 middelgrote stukken
  • Knoflook – 3 teentjes
  • Paprika en tomaten – naar smaak
  • Tomatenpuree – 1 blik (ca. 140 g)
  • Ketchup – ongeveer 2 eetlepels
  • Sojasaus – 2-3 eetlepels
  • Zonnebloemolie – ongeveer 2 eetlepels
  • Kruiden: zout, peper, kerriepoeder, zoete paprika, marjolein, gemalen komijn, goulashkruiden (naar smaak)
  • Water – 1 kopje (ongeveer 200 ml)
Lees ook  Een van de ergste dingen die je kunt doen als je lijnzaad eet is... Het verliest al zijn heilzame eigenschappen.

Procedure

1) Snijd het varkensvlees in kleinere blokjes. Pel de ui en snijd deze in blokjes, snijd de knoflook in plakjes of pers deze fijn. Snijd de paprika en tomaten naar smaak in kleinere stukjes.

2) Doe het gehakte vlees, de ui, knoflook en groenten in de ovenschaal. Voeg tomatenpuree, ketchup, sojasaus, zonnebloemolie toe en breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder, zoete paprika, marjolein, gemalen komijn en goulashkruiden.

3) Giet een kopje water (ongeveer 200 ml) over het mengsel en meng alles goed door elkaar om de ingrediënten gelijkmatig te combineren.

Lees ook  Hazelnoot-kerstsnoepje met chocolade - combinatie van zacht deeg met intense smaak van hazelnoten en chocolade

4) Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 °C en bak ongeveer 90 minuten. Roer het mengsel tijdens het bakken een paar keer om en voeg indien nodig een beetje water toe om te voorkomen dat de stoofpot uitdroogt.

5) Serveer de goulash met vers brood, knoedels, pasta of aardappelen naar smaak.


Tips

  • Als je van een pittigere smaak houdt, kun je een beetje Spaanse peper of meer knoflook toevoegen.
  • Voor een dikkere stoofpot kun je aan het eind een roux of wat gewone bloem gemengd in water toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *