Heerlijke blokjes kwark met room en ook chocolade!


Als je van de smaak van romige of kaasachtige toetjes houdt, dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag gaan we een heerlijk dessert met room bereiden. Dit lekkere dessert zal je vooral aanspreken door de makkelijke en zeer snelle bereiding. Het is klaar in slechts enkele tientallen minuten. De combinatie van heerlijk gebak met room en chocoladeglazuur is zeer verslavend. Bewaar deze dus goed, want je maakt hem zeker niet voor de laatste keer.

Dit romige dessert is ook een geweldige tip voor een weekendontbijt op bed waar je hele gezin blij van wordt.

Ben je al aan het watertanden? Laten we dan samen dit fantastische roomkaasdessert met cottage cheese en chocolade frosting maken!

Lees ook  Gebakken groenteschotel met courgette, champignons en kaas - een smakelijk diner met yoghurtdressing

Als je ook een favoriet recept hebt, deel het dan met ons in onze Facebookgroep

Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, probeer dan zeker deze eens !


Uitstekend recept voor roomkaasblokjes met room en chocolade:

Wat we nodig hebben:

Deeg:

  • 8 eetlepels gewone bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 6 eieren
  • olie
  • 100 ml melk
  • 10 g rozijnen
  • een half zakje bakpoeder

Room:

  • 30 g kwark
  • 1 dl zure room
  • 10 g boter
  • 3 theelepels poedersuiker

Glazuur:

  • 100 g chocolade
  • 2-3 eetlepels melk

Hoe gaan we te werk?

1. Begin met het mengen van de eieren met de suiker, olie en melk. Meng grondig. Je kunt een keukenmachine gebruiken. Voeg de rozijnen toe en ook de gezeefde bloem en het bakpoeder. Meng grondig en maak er een mooi deeg van.

Lees ook  Geroosterd gourmetgehaktbrood op ui met knoflookaardappelen met champignons

2. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat, die natuurlijk bekleed is met bakpapier. Bak ongeveer 30 minuten op 180 graden.

3. Bereid ondertussen de room. Meng in een kom de kwark, zure room, boter en poedersuiker. Meng alles goed door elkaar en maak er een mooie luchtige crème van.

4. Leg de room bovenop het deeg dat we uit de oven hebben gehaald. Smeer gelijkmatig uit. Giet vervolgens de gesmolten chocolade gemengd met melk over het dessert. Laat het dessert afkoelen en je bent klaar!

Veel plezier!

Bezoek ook onze Facebookgroep, waar je elke dag geweldige tips vindt.


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *