Als je bezoek krijgt en je weet niet wat je snel in elkaar moet flansen, dan is dit recept van vandaag echt iets voor jou. We laten je zien hoe je charmante en sappige appelcupcakes met witte yoghurt en abrikozenjam maakt waar je meteen verliefd op zult worden.
Bezoek ook onze Facebookgroep, waar je elke dag leuke tips vindt.
Laat je inspireren door het recept voor een andere goodie -. !
Appelcupcakes met witte yoghurt, amandelen en abrikozenjam
Wat hebben we nodig?
Deeg:
- 1 ei
- 75 g suiker
- 8 g vanillesuiker
- snufje zout
- 60 ml plantaardige olie
- 125 g witte yoghurt
- 140 g bloem + 7 g bakpoeder
Vulling:
- 1 appel
- citroensap van 1/2 citroen
Overige:
- boter – om de vormen in te vetten
- bloem – om de vormen te vullen
- amandelschilfers – om te bestrooien
- abrikozenjam om te smeren
- poedersuiker – voor laatste bestrooiing
Hoe te werk gaan?
1.
2. Deeg: Klop de eieren los in een kom, voeg de suiker toe, breng op smaak met vanillesuiker en een snufje zout – meng met een garde. Giet vervolgens de plantaardige olie in de kom, giet de witte yoghurt erbij en giet tot slot de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij – meng goed tot een glad deeg.
3. Schep het resulterende deeg in de voorbereide vormen op de bakplaat, schik de appelcressen op smaak gebracht met citroensap en bestrooi met amandelschilfers.
4. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180 °C tot ze goudbruin zijn.
5. Bestrijk de appelcupcakes na het bakken met abrikozenjam en serveer met liefde, veel smaak en plezier.
Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!
Deel dit fantastische recept met je vrienden! Ik weet zeker dat zij er ook van zullen genieten! Je kunt ook kijken op .