Gevulde broodjes met karamel-koffieroom


Gevulde broodjes met karamelcrème zijn een heerlijke combinatie van zacht deeg en een rijke smaak met een vleugje koffie. Deze voor 25-30 stuks is perfect voor feestelijke gelegenheden of als elegante traktatie voor zoetekauwen.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Gevulde broodjes met karamel-koffieroom

Wat we nodig hebben:

Voor het deeg:

  • 110 g boter
  • 75 g suiker
  • 165 g gewone bloem
  • 90 g geraspte walnoten
  • 1 g gemalen kaneel
  • 1 g zout

Voor de vulling:

  • 100 g boter
  • 120 g griessuiker
  • 120 g slagroom
  • 20 g sterke espresso
  • 1 g zout

Om af te werken:

  • 60 g pure chocolade
  • 10 g cacaoboter
Lees ook  Dessert voor luie mensen: verbazingwekkende en sappige appeltaart zonder werk

Probeer ook eens


Hoe verder te gaan:

1. Het deeg voorbereiden: Meng alle ingrediënten snel tot een homogene massa. Druk het deeg in de rolvormpjes en maak een uitsparing voor de crème. Bak ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C. Haal de vochtige broodjes uit de vormpjes.

2. De room bereiden: Smelt boter, zout en suiker, kook tot goudkleurige karamel. Roer er warme room door en tot slot de espresso. Kook de vulling goed in en laat afkoelen tot 10-15°C. Klop tot een gladde en luchtige massa.

3. De broodjes vullen: Vul de decoratieslangzak met de bereide room en vul de rolletjes. Zet ze in de koelkast om op te stijven.

Lees ook  Sappige kippendijen met bier - Tip voor een heerlijke lunch!

4. Afwerken: Smelt de waterbadchocolade met de cacaoboter. Doop de bovenkant van de uitgeharde broodjes in de chocolade en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet in de koelkast om op te stijven.

Serveren

Koel serveren, het liefst met koffie of thee. De rolletjes zijn niet alleen lekker maar ook mooi om te zien, waardoor ze het perfecte snoepje zijn voor speciale gelegenheden.

Veel plezier!

Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *