Stel je sappige varkensspiesjes voor, gebakken tot ze goudbruin zijn samen met uien en , die vervolgens worden bedekt met een heerlijk mengsel. Het varkensvlees, perfect gekruid en geroosterd met smakelijke bacon, zoete uien en knapperige aardappelen, vormt de basis van dit heerlijke gerecht. Laten we naar !
Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek ook de groep , waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.
Laat je inspireren door andere unieke recepten met !
Geroosterde varkensspiesjes met uien, spek en aardappelen, gegarneerd met een heerlijk mengsel
Wat hebben we nodig:
Voor het vlees:
- 1 kg varkensvlees
- zout – naar smaak
- zwarte gemalen peper – naar smaak
- 4 aardappelen
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 uien
- 8 plakjes spek
- olie – om de folie in te vetten
Salade:
- 300 g rode kool
- 1 eetlepel citroensap
- snufje suiker
- 1 gekookt ei
- 1/2 rode paprika
- 1/2 blikje maïs
- 20 g verse peterselie of naar smaak
- zout – naar smaak
- olijfolie – om te besprenkelen
Mengsel:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketchup
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel Franse mosterd
Hoe te werk gaan:
1. Bestrooi met zout en gemalen zwarte peper – masseer om de kruiden te absorberen en stapel.
Doe de 2e in een kom, kruid met zout en gemalen zwarte peper en besprenkel met olijfolie – goed mengen.
3. Maak 2 spiesen klaar en prik op beide eerst het gekruide plakje vlees, dan de ui, plakje spek, aardappels en herhaal het proces tot het oppervlak.
4. Leg ze vervolgens op een met olie ingesmeerd stuk folie, smeer ze ook in met olie en dek ze af met een tweede stuk folie.
5. Leg ze op een bakplaat en bak ze 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 °C.
6. Doe de gesneden rode kool in een kom, voeg het citroensap en een snufje suiker toe – meng goed, voeg dan het gekookte ei, gehakte 1/2 rode peper, maïs uit blik, gehakte verse peterselie, besprenkel met olijfolie en zout – meng goed.
7. Giet sojasaus in een kleine kom, voeg ketchup, honing en Franse mosterd toe – goed mengen.
8. Haal de bakplaat uit de oven met de spiesen in folie, wikkel ze uit, bestrijk ze met het voorbereide mengsel en zet ze 15 tot 20 minuten terug in de oven.
9. Serveer ze na het bakken met een heerlijke frisse salade en vooral veel liefde en smaak.
Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!
Bezoek ook onze Facebook-groep, waar je elke dag leuke tips voor hartige gerechten vindt.