Welkom in onze culinaire zone vol heerlijke recepten! Vandaag brengen we je een unieke delicatesse die je smaakpapillen zal betoveren – gebakken gastronomisch gehaktbrood met knapperige korst op uien, geserveerd met nieuwe knoflookaardappelen met champignons. Of je nu een familiefeest of een vakantiediner plant of gewoon op zoek bent naar een manier om je dierbaren te verblijden met een speciale maaltijd, ons gehaktbrood zal je vreugde en complimenten van je gasten brengen.
Bezoek ook onze Facebook-groep , waar je elke dag geweldige tips over hartig eten vindt.
Laat je inspireren door meer unieke recepten met !
Geroosterd gastronomisch gehaktbrood op ui met knoflookaardappelen met champignons
Wat we nodig hebben:
Gehaktmengsel:
- 3 sneetjes brood
- 100 ml melk
- 1 kg gehakt
- 150 g kaas
- 1,5 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde knoflook
- 1/3 theelepel gedroogde koriander
- snufje nootmuskaat
- 3 eieren
- lente-uitjes – naar smaak
- 1 ui
- 1/4 jonge witte kool + zout
- 1 wortel
Overige:
- 20 g boter + 40 g boter – om te bakken
- olie – om de bakplaat in te vetten
Ui basis:
- 1 ui + kokend water
- 2 theelepels suiker
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels azijn
Mengsel om het vlees in te wrijven:
- 3 eetlepels ketchup
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1 eetlepel olijfolie
Bijlage:
- 1 kg nieuwe aardappelen + zout + kokend water
- 150 g champignons
- 3 teentjes knoflook
- zout – naar smaak
- zwarte gemalen peper – naar smaak
- verse gehakte dille of peterselie – naar smaak
Hoe te werk gaan:
1. Een mengsel van gehakt: Doe het gesneden brood in een grote kom en voeg de melk toe – meng goed met je handen. Doe vervolgens het gehakt in de kom en roer de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met zout, gemalen zwarte peper, gedroogde knoflook, gedroogde koriander en nootmuskaat. Doe vervolgens de eieren in de kom en roer de gehakte groene uien erdoor – meng goed met je handen.
2. Maak een koekenpan klaar met gesmolten boter en voeg de gehakte uien toe en bak op middelhoog vuur tot ze transparant zijn.
3. Doe ondertussen de gesneden witte kool in een andere kom en voeg een beetje zout toe – meng met je handen. Roer vervolgens de kool in de pan met de uien en voeg de geraspte wortelen toe. Bak samen op een laag vuur. Roer na het bakken de groenten in de kom met het gehakt – meng nogmaals en vorm er 2 gelijke broden van.
4. Uienbasis: Doe je in halve rondjes gesneden ui in een grote kom en bedek met kokend water. Breng op smaak met suiker, zout en azijn – roer en laat 10 minuten staan. Giet het water af en verdeel de uien over een met olie ingevette bakplaat.
5. Leg 2 gelijke broden vlees naast elkaar op de uienbodem op de bakplaat en giet er een beetje water over.
6. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn.
7. Doe ondertussen je nieuwe aardappelen in een pan op het fornuis, bedek met water en zout – kook 25 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn.
8. Een mengsel om vlees in te wrijven: Giet ketchup in een kom, strooi er bruine suiker over, giet er balsamicoazijn bij en breng op smaak met olijfolie – roer en het mengsel is klaar!
9. Haal na 40 minuten de bakplaat uit de oven en bestrijk het oppervlak en de zijkanten van het gehaktbrood met het voorbereide mengsel. Bak nog 20 minuten in de oven op 180 °C tot het knapperig is.
10. Bijlage: Doe de uitgelekte gekookte en doormidden gesneden nieuwe aardappelen in een pan met gesmolten boter – meng en bak op laag vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de in halve maantjes gesneden champignons en fijngehakte knoflook toe aan de pan – blijf roerbakken. Kruid tot slot de krokante aardappelen met zout, gemalen zwarte peper en gehakte verse dille of peterselie – goed mengen.
11. Serveer met liefde, veel smaak en enthousiasme zoals je zo goed hebt gedaan.
Vrienden, we wensen jullie een goede en onvergetelijke smaak!
Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebookgroep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.