Gerookte rarásci zijn een uitstekende keuze voor wie van eenvoudige maar smakelijke gerechten houdt


Gerookte rarács zijn een uitstekende keuze voor wie van eenvoudige maar smakelijke gerechten houdt. In dit recept wordt magere gerookte schouder gecombineerd met hartige en aromatische ingrediënten om een uniek gerecht vol smaak te creëren. Ideaal als hoofdgerecht met een aardappelbijgerecht of als lekkere snack op brood. De bereiding is eenvoudig en het resultaat mag er zijn.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt voor hartige maaltijden.


Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, probeer het dan zeker eens: .

Gerookte rariteiten

Wat we nodig hebben:

  • 300 g magere gerookte schouder
  • 2 eetlepels geraspte Gouda
  • 2 eieren
  • 80-100 ml licht bier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels sojasaus van hoge kwaliteit
  • 3 eetlepels gewone bloem
  • 2 eetlepels zout
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Zout (voorzichtig vanwege het toch al zoute vlees)
  • Peper
  • Een snufje cayennepeper of chilipeper
  • Olie om te bakken
Lees ook  Een eenvoudig recept voor chocoladedessert met walnoten!

Hoe te werk te gaan:

1. Het deeg voorbereiden: Snijd het vlees in kleine blokjes. Meng in een kom het bier, de eieren, geraspte Gouda, mosterd, sojasaus, bloem, solamyl en paneermeel. Meng goed, breng op smaak met zout, peper en een snufje cayennepeper of chilipeper. Roer tot slot het gehakt door het mengsel. Laat een half uur rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.

2. Bakken: Verhit de olie in een koekenpan. Schep met een lepel het vlees en beslag bij elkaar en leg het in de pan, zodat er kleine pasteitjes ontstaan. Bak op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg de afgewerkte rarášky op een papieren servet om overtollig vet te laten uitlekken.

3. Serveren: Serveer de gerookte rarášci warm met aardappelpuree of gekookte aardappelen. Ze zijn ook heerlijk koud, geserveerd op brood met mosterd en augurken.

Lees ook  Verfrissende slagroomtaart met kwark en stukjes mandarijn

Tips

  • Je kunt experimenteren met verschillende soorten kaas bij het maken van het beslag of meer chilipeper toevoegen voor een pittigere versie.
  • Verschillende dipsausjes of verse groenten zijn ook heerlijk bij gerookte rabarakken.

Conclusie

Dit recept voor gerookte raraszky met kaasbeslag is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een snel en lekker gerecht. Of je ze nu serveert als hoofdgerecht of als lekker tussendoortje, je zult er altijd van genieten. Probeer dit eenvoudige recept en bereid thuis een culinaire traktatie.

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek ook de groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *