Opgebakken in een zoete honingsaus is dit een geweldig gerecht dat de knapperige textuur van het vlees combineert met de heerlijke smaak van verse groenten en een milde honingsaus. Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook kleurrijk en voedzaam. Door het aan een groentesalade toe te voegen, krijgt het gerecht een romige smeuïgheid en gezonde vetten. Perfect voor een familiediner of als feestmaal dat al je gasten zal plezieren. Laten we eens kijken hoe je dit prachtige gerecht bereidt!
Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips voor hartige gerechten vindt.
Laat je inspireren door meer unieke recepten met !
Geroosterde kippendijen op groenten in zoete honingsaus, geserveerd met verse groentesalade met avocado
Wat we nodig hebben:
Vlees:
- 5 kippendijen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
Overig:
- 2 el plantaardige olie + 30 g boter
Groenten:
- 1 ui
- 4-5 aardappelen
- 3 wortelen
- zout – naar smaak
- 4 teentjes knoflook
- verse peterselie – naar smaak
Saus:
- 90 ml honing
- 3 eetlepels sojasaus
- 100 ml tomatensaus of ketchup
- 4-5 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels citroensap
Salade:
- 100 g slabladeren
- 1 sla komkommer
- 200 g kerstomaatjes
- 1 avocado
- 125 g
- verse peterselie – naar smaak
- zout – naar smaak
- zwarte gemalen peper – naar smaak
- 2 eetlepels citroensap
- 2-3 eetlepels olijfolie
Hoe gaan we te werk?
1. Maso: Doe de kippendijen in een kom en bestrooi ze met zout, gemalen zwarte peper en gedroogde oregano – meng met je handen om alle ingrediënten te combineren.
2. Maak een pan klaar met verhitte olijfolie, boter en leg de gekruide kippendijen erin – bak elke kant goudbruin en leg ze na het bakken op een bord.
3. Groenten: Doe de gesnipperde uien in dezelfde pan en bak ze op middelhoog vuur goudbruin. Voeg vervolgens de fijngesneden aardappelen, wortelen en zout toe aan de pan – roer en bak samen gedurende 8 minuten. Voeg als laatste de fijngehakte knoflook en verse gehakte peterselie toe aan de pan – goed mengen en een paar minuten bakken.
4. Saus: Giet honing in een andere pan, voeg sojasaus, tomatensaus of ketchup en mosterd toe – roer en kook op laag vuur tot het suddert. Breng dan op smaak met citroensap, roer en laat nog 2 minuten sudderen.
5. Leg de gebakken kippendijen op de gebakken groenten in de pan en giet de bereide honingsaus erover. Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven tot ze knapperig zijn.
6. Salade: Schik in een slakom blaadjes sla, gehakte komkommer, gehalveerde cherrytomaatjes, gesneden en schoongemaakte avocado, gesneden mozzarella en strooi er verse gehakte peterselie over. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper, besprenkel met vers citroensap en besprenkel met olijfolie – meng goed met een lepel om alle ingrediënten te combineren.
7. Serveer samen met liefde, veel smaak en gratie.
Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!
Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebookgroep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.
Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen: