Als je houdt van de combinatie van aardappelen, vlees en kaas, dan zal deze gebakken aardappeltaart met gehakt en kaas je zeker bevallen! Het is niet alleen perfect als hoofdgerecht, maar ook als een vullende snack of een ongewoon diner voor het hele gezin. De uitgesproken smaak van het rundvlees vormt een perfecte aanvulling op de romige roomsaus en creëert een harmonie van smaken waar je dol op zult zijn. Ga aan de slag met het bereiden van dit heerlijke gerecht dat zeker een nieuwe culinaire ervaring aan je menu zal toevoegen!
Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips voor hartige gerechten vindt.
Laat je inspireren door meer unieke recepten met !
Gebakken aardappeltaart met gehakt en kaas met romige champignonsaus met spinazie
Wat we nodig hebben:
- 500 g aardappelen
- zout – naar smaak
- zwarte gemalen peper – naar smaak
Overige:
- Plantaardige olie – om te bakken
Eimengsel:
- 4 eieren
- zout – naar smaak
- 100 ml melk
Gehaktmengsel:
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 450 g gemalen rundvlees
- zout – naar smaak
- zwarte gemalen peper – naar smaak
- gedroogde oregano – naar smaak
- 20 ml sojasaus
Voor de laatste besprenkeling:
Saus:
- 3-4 sjalotten
- 300 g champignons of je favoriete paddenstoelen
- zout – naar smaak
- zwarte gemalen peper – naar smaak
- 20 ml sojasaus
- 200 g kookroom
- 80 g verse spinazie
Hoe te werk gaan:
1. Doe de aardappelblokjes in een pan met verhitte olie en breng op smaak met zout en zwarte gemalen peper. Bak ze op middelhoog vuur goudbruin en doe ze na het bakken over in een kom.
2. Eimengsel: Kraak je eieren in een kom en voeg zout toe. Voeg dan de melk toe, roer en giet het resulterende mengsel over de gebakken aardappelen in de kom – roer.
3. Een mengsel van gehakt: Doe je gesnipperde rode ui in een pan met verhitte olie en bak op middelhoog vuur, voeg dan de geperste knoflook toe en bak samen.
4. Voeg vervolgens het gehakt toe aan de pan en bak dit goudbruin. Breng op smaak met zout, gemalen zwarte peper, gedroogde oregano en sojasaus – meng goed en bak verder. Doe het gehaktmengsel na het bakken over in de kom met het aardappel- en eimengsel – goed mengen.
5. Verdeel de resulterende bodem over een ronde bakvorm bekleed met bakpapier en bak in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
6. Haal de vorm na 30 minuten uit de oven en bestrooi de taart met geraspte mozzarella kaas – hoe meer kaas hoe beter. Bak in de oven op 180 °C tot de kaas gesmolten is.
7. Saus: Doe de gesnipperde sjalotten in een pan met verhitte olie en bak ze op middelhoog vuur. Roer vervolgens de in plakjes gesneden champignons door de pan en bak tot ze bruin zijn. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper, voeg dan de sojasaus toe en breng op smaak met de zware kookroom – goed mengen. Voeg als laatste de gehakte verse spinazie toe aan de saus en laat nog een paar minuten koken.
8. Garneer tot slot de hartige taart met verse gehakte peterselie en serveer hem met de bereide room- en champignonsaus met spinazie, maar bovenal: serveer hem met liefde en veel smaak.
Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!
Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.