Frambozencake met vanille-cheesecakecrème

Frambozentaart met vanille-cheesecakecrème is een verfrissend dessert dat de frisse smaak van frambozen combineert met een zachte en romige basis van kwark en vanille. De zoetheid van de room en de licht zure frambozen creëren een perfecte harmonie van smaken die elke liefhebber van fruitdesserts zal verrukken. Dankzij de makkelijke bereiding en uitstekende smaak wordt het een favoriet dessert in je huishouden.

Bezoek ook onze Facebook-groep, waar je elke dag leuke tips vindt.


Frambozentaart met vanille-cheesecakecrème

Wat hebben we nodig?

Deeg:

  • 250 g verzachte boter
  • vloeibare vanille – naar smaak
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 250 g bloem

Room:

  • 600 g kwark
  • 100 g suiker
  • vloeibare vanille – naar smaak
  • 4 eieren

Overige:

  • verse of bevroren frambozen – naar smaak
  • gezeefde poedersuiker – voor de laatste bestrooiing (optioneel)
Lees ook  Deze manier van tomaten koken moet je gewoon proberen voor het einde van het seizoen.

Hoe te werk gaan:

1. Deeg: Doe zacht geworden boter in een kom, voeg vloeibare vanille (naar smaak) toe en giet er suiker bij – klop tot boter en schuim, voeg geleidelijk eieren toe terwijl je klopt. Voeg dan het bakpoeder en de bloem toe aan de kom – meng met een spatel en het deeg is klaar.

2. Verdeel vervolgens 3/4 van het resulterende deeg met een lepel over het hele oppervlak van de bakvorm en laat even rusten.

3. Crème: Doe de roomkaas in een kom, voeg de suiker toe en breng op smaak met de vloeibare vanille – klop op en voeg al kloppend geleidelijk de eieren toe – klop tot een gladde massa.

Lees ook  Deze duurzame manier om courgettes te koken moet je absoluut proberen voor het einde van het seizoen!

4. Verdeel de verkregen room mooi over het deeg in de vorm en schik verse of bevroren frambozen. Doe het overgebleven deeg over in een decoreerzakje en vorm hiermee rasters op de room en frambozen.

5. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten op 180 °C tot ze goudbruin zijn.

6. Snijd de frambozentaart aan met vanille-cheesecakecrème en serveer met liefde, veel smaak en plezier.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *