Eenvoudige zelfgemaakte pinwheels met slagroom: Een heerlijk zelfgemaakt recept waar je dol op zult zijn


Zelfgemaakte pinwheels met slagroom zijn een klassieke en geliefde lekkernij die niet alleen vreugde brengt aan de ogen, maar vooral aan de smaakpapillen. Dit recept voor pinwheels laat zien hoe je thuis heerlijke pinwheels met banketbakkersroom kunt maken, die indruk zullen maken op elk feest of als zondags dessert voor de familie. De volgende procedure is beproefd en garandeert een geweldig resultaat.

Wat hebben we nodig

Voor de room:

  • 750 ml melk
  • 6 eierdooiers
  • 180 g kristalsuiker
  • 90 g maïzena
  • Vanille-extract
  • Boter (hoeveelheid naar behoefte)

Voor het deeg:

  • 200 ml water
  • 100 ml plantaardige olie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 150 g grof meel
  • 4-5 eieren

Volgende:

  • 500 ml slagroom

Procedure

Crème:

1) Breng in een steelpan 600 ml melk aan de kook.

Lees ook  Krokante aubergines in kaaskorst met citroen-komkommersalade met munt - een makkelijke en heerlijke delicatesse

2) Klop in een aparte kom de eidooiers met de suiker, voeg het zetmeel en 150 ml melk toe. Klop goed door.

3) Giet de hete melk bij het eierdooiermengsel, klop alles goed door elkaar en doe het terug in de pan.

4) Kook tot de room dikker wordt. Doe dan over in een kom.

5) Voeg de boter toe en, eenmaal gesmolten, het vanille-extract. Laat de room afkoelen onder de folie.

Deeg:

1) Doe de olie, het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de bloem toe en roer tot er een deeg ontstaat.

2) Laat het deeg even afkoelen en voeg geleidelijk de eieren toe, waarbij je na elk ei goed mengt.

Lees ook  Probeer deze geweldige gebakken aardappelrolletjes met koriander en chilipeper, geserveerd met een heerlijk milde dressing!

3) Vorm met een spuitzak pinwheels op het bakpapier.

4) Bak 25 minuten op 200°C.

Afwerken:

1) Klop de slagroom stijf.

2) Klop de afgekoelde slagroom stijf en voeg een beetje slagroom toe, klop nogmaals.

3) Snijd de pinwheels uit, bestrijk ze met de room, voeg de slagroom toe en bedek met de andere helft van het deeg.

Probeer ook eens:

VIDEO GIDS:

Conclusie

Zelfgemaakte pinwheels bereiden lijkt misschien een uitdaging, maar met deze procedure kun je het spelenderwijs doen. Deze pinwheels zijn het bewijs dat thuis bakken niet alleen veel plezier, maar ook onvergetelijke smaken kan opleveren. Geniet van het plezier van bakken en trakteer jezelf en je geliefden op deze zoete traktatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *