Een van de ergste dingen die je kunt doen als je lijnzaad eet is… Het verliest al zijn heilzame eigenschappen.

Lijnzaad is een echt supervoedsel, maar je moet wel weten hoe je er het beste uit kunt halen. Veel mensen maken fouten waardoor deze wonderkorrels niet tot hun recht komen. De meest gemaakte fout is het koken van lijnzaad. De hoge temperaturen die bij het koken worden gebruikt, vernietigen de waardevolle vetzuren. Het is ook beter om het niet in zijn geheel te eten.

Het helpt je spijsvertering in goede conditie te houden, heeft een positief effect op je hart en bloedsomloop en geeft je huid, haar en nagels een oppepper. Dankzij het hoge vezelgehalte geeft het je langer een vol gevoel, waardoor je makkelijker afvalt. Er zitten veel voordelen aan lijnzaad, maar je moet een paar eenvoudige regels volgen om er het beste uit te halen. Anders zijn de wonderkorrels weggegooid geld.

Lees ook  Er zitten rode vlekken op de kip! Laten we uitzoeken wat ze betekenen.

Zoals we in het begin al zeiden, zijn de omega vetzuren in lijnzaad temperatuurgevoelig. Je kunt ze het beste oplossen in warm water, maar giet er geen kokend water overheen en kook ze niet. Het is tijdverspilling, want dit verpest het beste deel.

Een andere fout is om lijnzaad in zijn geheel te eten.

In sommige gevallen kan dit spijsverteringsproblemen veroorzaken, maar het belangrijkste is dat we het alleen optimaal kunnen gebruiken als het gemalen is. Door hele granen te eten, krijgen we onze vezels binnen. Maar pas als ze gemalen zijn, kunnen we alle vitaminen en mineralen opnemen.
Je kunt het beste je eigen lijnzaad malen als je er het beste uit wilt halen. Anders verliezen ze hun eigenschappen omdat ze bedorven zijn. Het lijkt misschien een goed idee om gemalen lijnzaad te kopen, maar dat betekent dat het product verloren gaat. Het is het beste om het elke keer zelf te malen.

Lees ook  Zachte en luchtige yoghurtmuffins met Nutella - de hemel in je mond!

Het bewaren van lijnzaad is ook erg belangrijk.

Ze moeten worden bewaard op een droge, koele en donkere plaats. De zon en hoge temperaturen zorgen ervoor dat het vet dat ze bevatten snel geel wordt. Zo kunnen gezonde zaden zelfs schadelijk worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *