Een snelle en lekkere éénpanslunch waar je meteen dol op zult zijn

Gebakken met stukjes kip, uien, tomaten en kaas, zijn deze een geweldige keuze voor een snel en smakelijk diner dat het hele gezin zal vullen. De combinatie van kip, gouden aardappelen en gesmolten kaas zorgt voor een heerlijke mix van smaken die verder wordt aangevuld met een frisse groentesalade. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en biedt een uitgebalanceerde combinatie van ingrediënten die perfect zijn voor alledaags eten en traktaties in het weekend. Bereid dit smakelijke en vullende diner vandaag nog!

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige hartige maaltijdtips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten met !

Gebakken aardappeltjes met stukjes kip met ui, tomaat en kaas, geserveerd met verse groentesalade

Wat we nodig hebben:

  • 3
  • 30 ml olijfolie – om de kom in te vetten
  • 3 aardappelen
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak
Lees ook  Kipfilet in mosterdmarinade die absoluut goddelijk smaakt

Mengsel:

  • 4-5 eieren
  • 200 g zure room
  • 2 g zout
  • 2 g koriander
  • 2 g Provençaalse kruidenmix
  • 2 g zwart gemalen peper
  • 2 g rode gemalen peper
  • 2 g kurkuma
  • 100 g

Overige:

  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 30 g geraspte parmezaan

Salade:

  • 5-6 kerstomaatjes
  • 2 slakomkommers
  • 200 g rode kool
  • 50 g zoete maïs uit blik
  • 50 g erwten
  • 20 g mayonaise
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak

Hoe te werk gaan:

1. Snijd de kipfilets in stukken.

2. Mengsel: Kraak in een grote kom de eieren en voeg de zure room toe, breng op smaak met zout, koriander, Provençaalse kruidenmix, gemalen zwarte peper, gemalen rode peper en kurkuma – klop. Roer vervolgens de geraspte mozzarella erdoor en voeg de in plakjes gesneden kip toe – goed mengen.

3. Giet vervolgens het bereide mengsel over de gekruide aardappelen in de kom, schik de rode uienringen, tomatenringen en bestrooi tot slot met geraspte Parmezaanse kaas – hoe meer kaas, hoe beter.

Lees ook  Ontdek het recept voor het duivelse vleesmengsel voor toastjes

4. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

5. Salade: Doe de gehalveerde cherrytomaatjes, in plakjes gesneden komkommers en rode kool in een slakom. Voeg vervolgens de maïs en doperwten uit blik toe. Breng op smaak met mayonaise, zout en zwarte peper – goed mengen en de salade is klaar!

6. Serveer de gebakken aardappeltjes met stukjes kip met het heerlijke mengsel, ui, tomaat en kaas met de bereide groentesalade en vooral met liefde en veel smaak.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebookgroep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *