Een rasterdessert vol noten dat heerlijk is bij een kopje koffie in de namiddag!


Als je ook van toetjes houdt of gewoon eens iets nieuws wilt proberen, dan is dit recept echt iets voor jou. Vandaag wordt het een fantastisch rasterbroodje met een nootachtige vulling. Dit dessert is een van de makkelijkere om te maken, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets verknoeit. Wees niet bang om je kinderen in te schakelen als helpers, want dit is een geweldige kans voor hen om iets te leren in de keuken. Dit dessert is makkelijk en snel te bereiden en is een heerlijke traktatie voor visite of als tussendoortje bij de koffie ’s middags.

Lees ook  Recept voor een gezonder zoet ontbijt - Maak deze geweldige bananenpannenkoeken zonder bloem en suiker!

Begin je al te watertanden? Laten we dit lekkere broodje met jam en walnootvulling samen maken!

Je kunt ook meer lekkere recepten vinden op onze Facebookpagina

Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, probeer dan zeker deze eens


Een heerlijk recept voor een roosterdessert met notenvulling:

Wat hebben we nodig?

Deeg:

  • 500 g halfgrof meel
  • 250 g boter
  • 2 eidooiers
  • 100 ml zure room
  • 1 spuitzak
  • 100 g suiker

Vulling:

  • Jam
  • 200 g gemalen noten
  • 150 g suiker
  • 2 eiwitten

Hoe te werk gaan:

1.

2. Scheid ongeveer 2/3 van het deeg en verdeel het gelijkmatig over de bakplaat, die uiteraard bekleed is met bakpapier. Verdeel de jam over het deeg.

Lees ook  Gebakken aardappeltaart met gehakt en kaas - perfect met romige champignonsaus met spinazie

3. Klop de eiwitten en suiker tot een stijve sneeuw en voeg de noten toe. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de jam.

4. Snijd repen uit het resterende derde deel van het deeg en leg ze op het notenmengsel.

5. Bak op 180 graden tot ze goudbruin zijn en klaar!

Eet smakelijk!

Bezoek ook onze Facebook-groep, waar je elke dag geweldige tips vindt.


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *