Als je ook van toetjes houdt of gewoon eens iets nieuws wilt proberen, dan is dit recept echt iets voor jou. Vandaag wordt het een fantastisch rasterbroodje met een nootachtige vulling. Dit dessert is een van de makkelijkere om te maken, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets verknoeit. Wees niet bang om je kinderen in te schakelen als helpers, want dit is een geweldige kans voor hen om iets te leren in de keuken. Dit dessert is makkelijk en snel te bereiden en is een heerlijke traktatie voor visite of als tussendoortje bij de koffie ’s middags.
Begin je al te watertanden? Laten we dit lekkere broodje met jam en walnootvulling samen maken!
Je kunt ook meer lekkere recepten vinden op onze Facebookpagina
Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, probeer dan zeker deze eens
Een heerlijk recept voor een roosterdessert met notenvulling:
Wat hebben we nodig?
Deeg:
- 500 g halfgrof meel
- 250 g boter
- 2 eidooiers
- 100 ml zure room
- 1 spuitzak
- 100 g suiker
Vulling:
- Jam
- 200 g gemalen noten
- 150 g suiker
- 2 eiwitten
Hoe te werk gaan:
1.
2. Scheid ongeveer 2/3 van het deeg en verdeel het gelijkmatig over de bakplaat, die uiteraard bekleed is met bakpapier. Verdeel de jam over het deeg.
3. Klop de eiwitten en suiker tot een stijve sneeuw en voeg de noten toe. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de jam.
4. Snijd repen uit het resterende derde deel van het deeg en leg ze op het notenmengsel.
5. Bak op 180 graden tot ze goudbruin zijn en klaar!
Eet smakelijk!
Bezoek ook onze Facebook-groep, waar je elke dag geweldige tips vindt.
Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen: