Deze manier van tomaten koken moet je gewoon proberen voor het einde van het seizoen.

Hier is een supersimpel recept om optimaal te genieten van tomaten nu ze nog in het seizoen zijn!

Tomaten zijn de sterren van de zomer. Deze vruchten, die worden gegeten als groenten, zijn populair bij veel fijnproevers, in verschillende vormen. De kracht van tomaten ligt in hun vermogen om getransformeerd te worden en toch lekker te blijven.

Tomatensalade (met of zonder mozzarella), gevulde tomaten op grootmoeders wijze of een royale tomatensaus voor bij de pasta, ze zijn een genot om te eten. Je kunt ze zelfs drinken in een verfrissende gazpacho of gewoon in sap.

Tomaten hebben niet veel nodig om sappig te zijn. De keuze van het startpunt heeft er veel mee te maken. De voorkeur geven aan lokale of zelfs oude variëteiten, die op natuurlijke wijze zijn geproduceerd, staat garant voor een onvergelijkbare smaak. Bijten in een versgeplukte tomaat met slechts een snufje zout is een bijna onuitsprekelijk genot.

Lees ook  Als je merkt dat de dooier in het ei deze kleur heeft, is het een goed idee om te controleren of het om een kwaliteitshoen gaat.

Genieten van tomaten voor de winter

September is nog steeds de ideale maand om van tomaten te genieten. Het is een goed moment om een paar conserven of zelfgemaakte sauzen te maken die zeer welkom zullen zijn in het diepst van de winter. Je kunt ze ook invriezen. Maar de lekkerste manier is misschien wel om ze rechtstreeks uit het blik te eten .

Daar is een eenvoudig recept voor waar iedereen van kan genieten: tomaten à la Provençale. Ze zijn een uitstekende begeleiding van andere groenten of vlees gegrild boven een houtvuur, bijvoorbeeld (de barbecue is altijd druk voor de winterstop).

Lees ook  Is om De belangrijkste stap die je moet onthouden om je taartkorst super knapperig te houden

Om tomaten à la Provençale te bereiden, heb je nodig (voor 4 personen):

  • 8 rijpe tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt)
  • 3 eetlepelsolijfolie
  • 1 bos verse peterselie
  • 1 flinke snuforegano
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel suiker (optioneel)

Varieer de geneugten

Was en droog de tomaten en peterselie. Pel de knoflook en verwijder de uitlopers voordat je ze fijnhakt. Hak ook de peterselie fijn. Meng alles samen in een kom en voeg de oregano, een beetje suiker (afhankelijk van de gebruikte tomatensoort), zout en versgemalen peper toe.

Halveer de tomaten en pers het sap en de zaadjes eruit. Leg ze in een ovenschaal. Doe een beetje van het eerder bereide mengsel in elke tomatenhelft. Bestrooi met het broodkruim. Sprenkel een beetje olijfolie over elke tomaat.

Giet een beetje water over de bodem van de schaal. Bak 30 minuten in een op 210°C voorverwarmde oven. Geniet van de tomaten warm of koud. Aarzel niet om verschillende tomatensoorten te gebruiken om de smaken (en kleuren) te vermenigvuldigen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *