De effecten van peterselie in combinatie met voedsel, zeggen voedingsdeskundigen

Het is een specerij die de populaire chef-kok Karlos Arguiñano in al zijn culinaire creaties verwerkt. Ontdek de voordelen voor de gezondheid.

Kruiderijen zijn wapens met twee kanten. Als ze goed worden toegediend, verbeteren ze de smaak van elk recept. Ze verbeteren ook de organoleptische eigenschappen van het voedsel waarin ze worden gebruikt. Maar overdrijven kan elk gerecht verpesten. Als je ze spaarzaam gebruikt, geniet je gegarandeerd van wat je eet en profiteer je tegelijkertijd van dat genot.

Er zijn veel kruiden die heilzame eigenschappen hebben voor het lichaam. Populaire wijsheid vestigt hier vaak de aandacht op door middel van spreekwoorden die later wetenschappelijk bewezen kunnen worden. Er is er een over peterselie die degenen met een vooruitziende blik zal bevallen: “Zaai peterselie in mei en je hebt het het hele jaar door”.

Lees ook  Deze heerlijke bladerdeegrondjes zijn gevuld met smakelijke tomaat, mozzarella en oregano.

Zo niet, dan is peterselie vers en verpakt in elke winkel te vinden, want het is een van de klassiekers uit de Spaanse keuken, maar naast zijn licht citroenachtige aroma en kruidige toets die sauzen verrijken of rauwe recepten afmaken, heeft het nog andere interessante eigenschappen.

Het is een eeuwenoud middel dat al sinds de middeleeuwen in de keuken wordt gebruikt. De Spaanse Voedingsstichting (FEN) legt uit dat het interessante doses ijzer, calcium, kalium, proteïnen, ijzer (meer dan spinazie, in verhouding) en vitamine A en C bevat. Het is een natuurlijke zuiveraar die ook kan worden geconsumeerd in thee, shakes of capsules: het bevat apiol, een vochtafdrijvend element dat ook helpt om de spijsvertering effectiever te laten verlopen en winderigheid en constipatie helpt voorkomen.

Lees ook  Heb je ooit room aan de soep toegevoegd en eindigde je met klontjes? Waarschijnlijk maak je deze fout.

Suiker onder controle houden en meer voordelen

Peterselie verricht op zichzelf geen wonderen, maar het helpt de verbazingwekkende machine die het menselijk lichaam is om voor zichzelf te zorgen. Bijvoorbeeld bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, in het bijzonder bij het voorkomen van diabetes type 2: het niet-genetische type, dat meestal ontstaat door slechte eetgewoonten en een zittende levensstijl. Een ander bestanddeel, myricetine, voorkomt ook cognitieve achteruitgang. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat het bètacaroteen (antioxidant) en zorgt het voor de gezondheid van zowel de huid als de ogen en beschermt het de nierfunctie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *