Chocolade halve bollen gevuld met kokos en aardbeien versierd met witte chocolade


Bereid een delicaat en elegant dessert dat je smaakpapillen zal betoveren! Deze met chocolade gevulde halve bollen zijn de perfecte keuze voor speciale gelegenheden of als zoete traktatie na het eten. De combinatie van fijne chocolade, geurige kokos en verse aardbeivulling zorgt voor een harmonieus smaakspel dat niet alleen zoetekauwen zal bekoren. Of je ze nu versiert met witte chocolade of iets anders, deze halve bollen worden het middelpunt van elke tafel.

Bezoek ook onze Facebookgroep waar je elke dag leuke tips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Chocolade halve bollen gevuld met kokos en aardbeien versierd met witte chocolade

Wat hebben we nodig?

  • 180 g kokosvlokken
  • 200 ml melk
  • 60 g boter
  • 150 g donker + 30 ml plantaardige olie
  • 100 g aardbeien (vers, diepvries)
  • 40 g suiker
  • 40 g maïzena

Voor het versieren:

  • 30-40 g witte chocolade

Hoe te werk gaan:

1. Doe de kokosvlokken in een steelpan op het fornuis en voeg de melk toe – roer met een spatel en roer de boter erdoor. Kook op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de boter gesmolten is. Eenmaal gekookt, doe je het over in een kom, dek je het af met huishoudfolie en bewaar je het op een koele plaats.

Lees ook  Je zult versteld staan hoe gemakkelijk de vis na het koken van de folie glijdt alsof het boter is! Deze eenvoudige truc zal zelfs de meest ervaren koks plezieren.

2. Hak vervolgens de pure chocolade fijn en smelt deze in de magnetron of in een waterbad – roer en voeg de olie toe – roer nogmaals.

3. Bereid een siliconen mal voor in de vorm van een cake, schep de voorbereide gesmolten chocolade in elk deel en zet 30 minuten in de koelkast. Haal na 30 minuten de vorm uit de koelkast en bestrijk de halve bollen met meer chocoladeglazuur.

4. Doe gehakte verse of bevroren aardbeien in een blender, mix tot een aardbeienpuree en giet in de pot. Zet de pan op het vuur, voeg de suiker en maïzena toe en roer. Kook op een laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de puree is ingedikt en doe het mengsel, zodra het is ingekookt, over in een decoreerzak.

Lees ook  Pecan koekjes met botercrème

5. Vul de voorbereide halve bollen met de kokosvulling en het aardbeienmengsel, breng daarna opnieuw kokosvulling aan, bedek met gesmolten chocolade en zet 1 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de halve bollen na 1 uur uit de koelkast en leg ze op een schoon oppervlak.

6. Maak de gesmolten witte chocolade klaar en giet deze in een decoreerzakje. Teken vervolgens met het decoreerzakje motieven op de halve bollen en versier ze – bestrooi met geraspte kokos.

7. Serveer ze met liefde, veel smaak en kracht.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebookgroep en bezoek de groep waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *