Stap voor stap presenteren we je een geweldig gerecht voor boerenaardappels voor de drukke mens. De bereiding van dit geweldige gerecht kost je maar een paar minuten en zal resulteren in een heerlijke gezonde lunch die je gegarandeerd zal vullen met zijn ongelooflijke knapperige smaak. Wacht nergens op en begin met bereiden voordat het te laat is, elke beginnende kok en chef-kok kan het!
Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige hartige tips vindt.
Boerenaardappelen met spek
Wat hebben we nodig?
- 10 aardappelen
- 2-3 eetlepels olie om te bakken
- 450 g spek
- zout – naar smaak
- 2 rode uien
- 6 teentjes knoflook
- gemalen zwarte peper, gemalen rode peper – naar smaak
Overige:
- verse gehakte peterselie – om te versieren en te strooien
- zure room
Hoe gaan we te werk?
1. Was en kook op het fornuis in een pan met water gedurende 20-25 min. Laat vervolgens uitlekken, pel de schil eraf en snijd in middelgrote stukken.
2. Snijd het spek in kleine stukjes – bak het op middelhoog vuur in een beetje olie tot het bruin is.
3. Breng vervolgens op smaak met zout en voeg fijngesneden rode ui toe – roer en voeg dan de gehalveerde knoflook toe – roer nogmaals.
4. Doe de fijngesneden aardappelen in de ovenschaal, bestrooi ze met zout, gemalen zwarte peper en gemalen rode peper – meng voorzichtig zonder ze te veel te pureren.
5. Voeg vervolgens het gebakken spek en de rode ui toe – meng voorzichtig.
6. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten op 190°C, of tot ze naar wens bruin zijn.
7. Eenmaal gebakken, serveer je ze met gehakte verse peterselie en zure room, en vooral met liefde en veel smaak.
Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!
Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel leuke recepten vindt.