Bereid zelfgemaakte kaiserkas – Ze zijn vers, zacht en je kunt ze naar eigen smaak op smaak brengen

Zelfgemaakte kaiserkas zijn een geweldig alternatief voor die uit de winkel. Ze zijn vers, zacht en je kunt ze naar eigen smaak op smaak brengen. Met dit eenvoudige recept maak je lekkere kaiserkas die je kunt serveren als ontbijt, lunch of diner.

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep en bezoek ook de groep , waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, laat je dan inspireren door andere unieke recepten op !

Zelfgemaakte kaiser

  • 500 g bloem
  • 21 g gist (half blokje)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 300 ml melk (of water, maar ze zijn lekkerder met melk)
  • 60 ml olie

Voor coating en besprenkeling:

  • Eieren of water (om te strooien)
  • Zout, komijn, sesamzaad, maanzaad, lijnzaad (om naar smaak te strooien)

Hoe te werk te gaan:

1. Het deeg voorbereiden:
Zeef het gewone meel in een kom, voeg het zout en de suiker toe. Verkruimel de gist en giet de lauwe melk erbij. Voeg de olie toe en begin het deeg te bewerken.

Lees ook  Eenvoudige zelfgemaakte pinwheels met slagroom: Een heerlijk zelfgemaakt recept waar je dol op zult zijn

2. Kneden en rijzen:
Kneed het deeg grondig tot het glad en elastisch is. Dek het dan af met een schone theedoek en laat het op een warme plek ongeveer 60 minuten rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.

3. De kaiser in vorm brengen:
Verdeel het gerezen deeg in 10-12 gelijke stukken. Vorm van elk stuk een bal en knijp voorzichtig om een typische kaiservorm te krijgen. Laat dan nog eens 15-20 minuten rijzen.

4. Strooien en bestrooien:
Bestrijk de kaiserka’s voor het bakken met losgeklopt ei of water en bestrooi ze met wat je maar lekker vindt – bijvoorbeeld zout, karwijzaad, sesamzaad, maanzaad of lijnzaad.

5. Bakken:
Verwarm de oven voor op 250 °C (boven- en onderverwarming zonder hete lucht). Zodra je de bakplaat met de kaiser in de oven zet, verlaag je de temperatuur naar 190 °C en bak gedurende ongeveer 15-20 minutentot de kaiser goudkleurig is en zacht aanvoelt.

Lees ook  Heb je varkensvlees in huis? Bereid dit heerlijke snelle recept

Probeer ook eens:


Tips:

  • Vulling: Je kunt de kaiser vullen met je favoriete ingrediënten – ham, kaas of groenten voor een smakelijke sandwichoptie.
  • Strooisels: Probeer verschillende soorten hagelslag om de kaiser wat pittiger te maken. De combinatie van maanzaad en sesamzaad is altijd heerlijk.

Conclusie:

Zelfgemaakte kaiserbroodjes zijn het perfecte deeg voor dagelijks gebruik. Hun eenvoudige bereiding en smakelijke resultaat garanderen dat je dit recept vaak zult herhalen. Serveer ze vers en knapperig, heerlijk met boter, jam of andere ingrediënten naar eigen smaak.

Veel plezier!

Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *