Ik weet zeker dat velen van ons zich wel eens hebben afgevraagd wat we verkeerd doen waardoor ons brood zo snel beschimmelt. Als je wilt dat je favoriete brood of broodjes langer vers blijven, is er één eenvoudige regel die je moet volgen.
Tot nu toe dacht je waarschijnlijk dat brood bewaren een vrij eenvoudig proces was met weinig ruimte voor fouten. Dat blijkt niet helemaal te kloppen! Brood zit thuis meestal in een papieren of plastic zak. Maar is dit echt de beste oplossing? Eén ding is zeker: de plek die we kiezen mag niet vochtig zijn – hij moet helemaal droog zijn!
Raken je bakwaren snel beschimmeld? Misschien maak je deze fout
- de beste plaats om vers gebak te bewaren is ergens droog met een temperatuur tussen 18 en 23 graden Celsius.
- Als je de neiging hebt om brood in de koelkast te bewaren, is het misschien tijd om dit te heroverwegen!
- Je kunt je verse brood het beste in een broodtrommel bewaren.
Even een tip: vergeet niet om de broodtrommel zelf schoon en goed onderhouden te houden. Het is belangrijk om deze bak schoon en bacterievrij te houden door hem regelmatig schoon te maken.
Zeg voorgoed vaarwel tegen beschimmeld brood! Het is heel eenvoudig en de resultaten zijn verbluffend
Je kunt ook linnen of katoenen zakken gebruiken , die zorgen voor een goede luchtcirculatie voor de bakwaren, maar beschermen ze ook tegen uitdrogen en schimmel. Je kunt je bakwaren in zo’n “verpakking” bewaren, bijvoorbeeld in een kast of lade.