Als ik appels in huis heb, maak ik meestal deze makkelijke pasteitjes met geraspte appels, ze zijn nog lekkerder dan pannenkoeken! De zoete appels in combinatie met het zachte beslag zorgen voor een onweerstaanbare traktatie waar het hele gezin dol op zal zijn. Het is een snel recept dat je lekker vindt als ontbijt, tussendoortje of als licht dessert na de lunch. Als je op zoek bent naar iets nieuws en lekkers met appels, dan zal dit recept je niet teleurstellen!
Bezoek ook onze Facebookgroep, waar je elke dag leuke tips vindt.
Geraspte appelbeignets
Wat we nodig hebben:
Deeg:
- 1 ei
- 3 eetlepels suiker
- vanillesuiker – naar smaak
- 2 eetlepels olie
- 150 g naturel witte yoghurt
- 200 g gewone bloem
- 8 g bakpoeder
- 1 appel
- kaneel – naar smaak
- poedersuiker – naar smaak
Hoe te werk gaan:
1. Klop de eieren los in een kom, voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop.
2. Voeg dan de olie en witte yoghurt toe en klop.
3. Voeg vervolgens de bloem met bakpoeder toe en bewerk het deeg.
4. Roer tot slot de geraspte appel erdoor en breng op smaak met kaneel en poedersuiker – goed mengen.
5. Vet de pan in met olie en gebruik een lepel om het deeg tot pasteitjes te vormen.
6. Bak de appelbeignets aan beide kanten goudbruin en doe ze na het bakken over op een bord en bestrooi ze met poedersuiker.
7. Je kunt ze ook serveren met je favoriete jam of slagroom, de keuze is aan jou.
Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!
Deel dit fantastische recept met je vrienden! Ik weet zeker dat zij er ook van zullen genieten! Je kunt ook kijken op .