Hoe krijgen we die muffe geur uit onze handdoeken? Het lijkt erop dat wasverzachter niet de oplossing

De verslechtering van de geur en het vochtabsorberend vermogen van handdoeken zijn twee van de meest voorkomende problemen bij huishoudelijke taken. Het is duidelijk dat alleen het wassen van handdoeken niet volstaat om de oorspronkelijke staat ervan te herstellen. De manier waarop ze worden bewaard en vervolgens gedroogd speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van hun levensduur.

Als je last hebt van een onaangename muffe geur in de badkamer, is de kans groot dat je handdoeken het probleem zijn, zelfs als je ze net gewassen hebt.

Waar moet je dan beginnen?

Je wasmachine kan verantwoordelijk zijn voor de muffe geur van je handdoeken – vooral als je ze op 40 graden wast. De oplossing kan eenvoudig zijn: stel je wasmachine minstens eens in de drie maanden in op een wascyclus van 60 of 90 graden en giet witte azijn of een wasmiddel in het poedervakje. Dit helpt om aanslag en residu te verwijderen van de vloeistoffen die je elke dag gebruikt. Reinig ook de afdichtingen en filters met de hand om schimmel te verwijderen die de geur van je handdoeken kan aantasten.

Lees ook  Geen tijd om de was te doen? Dit brouwsel verfrist je kleding in slechts 5 minuten.

Vermijd wasverzachters bij het wassen van handdoeken, omdat ze het absorptievermogen van de stof verzwakken. In dit geval werkt een beetje azijn beter.

Bij het afvegen nestelen dode huidcellen en cosmeticaresten zich in de handdoekvezels. Bovendien bevatten gebruikte handdoeken vocht en in een warme en vochtige omgeving beginnen bacteriën, schimmels en andere micro-organismen zich snel te vermenigvuldigen.

Dus hoe vaak moeten handdoeken worden gewassen?

Als je elke dag doucht, betekent dat bijna twee keer per week wassen. Regelmatig wassen is voldoende om je handdoeken schoon te maken en alle bacteriën die zich beginnen op te hopen te verwijderen.
Droog gewassen handdoeken indien mogelijk buiten (bij voorkeur in de halfschaduw) of in een goed geventileerde ruimte. In de winter is het ook een goed idee om de handdoeken uit te spreiden op een droogrek in een kamer met frisse lucht of op een radiator in de badkamer, met de deur naar de kamer wijd open. Vergeet niet om handdoeken die nog vochtig zijn nooit op te vouwen of in een kast te bewaren.

  • “Leg handdoeken na het opvouwen op een plek waar ze kunnen ademen. Als je veel handdoeken op een kleine ruimte legt, kan de lucht niet circuleren. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de manier waarop je linnenkast is ingericht ,” adviseert Aaron Christensen, een schoonmaakexpert bij Homeaglow.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *