Er is een eenvoudige, goedkope oplossing om kakkerlakken uit je kasten te houden.

Er is niets erger dan kakkerlakken in huis hebben. Als je ze uit je keuken wilt houden, kun je ze het beste in je kasten stoppen.

Het zou verstandig zijn om elke ontmoeting met de kakkerlak te vermijden, want dit is waarschijnlijk het meest ongewenste dier in een huiselijke omgeving. Voor degenen die al besmet zijn met dit ongedierte of die besmetting willen voorkomen, presenteren we een eenvoudige en goedkope oplossing. Je hoeft je toevlucht niet te nemen tot schadelijke en dure insecticiden; in plaats daarvan kun je in je kasten kijken. Het is mogelijk dat je dit mysterieuze ingrediënt al in je keukenkastjes hebt, met name in je specerijen en aromatische kruiden.

Kakkerlakken verschijnen meestal op plekken waar voedsel is. Het eerste advies is altijd om ervoor te zorgen dat er geen voedsel rondslingert in de gootsteen of op het werkblad. Vergeet niet de verpakkingen goed af te sluiten, de vuilnisbakken regelmatig buiten te zetten en de vloer en werkoppervlakken schoon te maken om te voorkomen dat er kruimels of etensresten achterblijven. Natuurlijk is dit niet per se genoeg om kakkerlakken te voorkomen.

Lees ook  Maak je geen zorgen over je vingers die weerspiegelen in de spiegel. Met deze drie ingrediënten zijn ze voorgoed verdwenen.

Want ja, zelfs een schoon huis kan worden besmet. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om ze op afstand te houden. Het is heel eenvoudig oregano. Dit aromatische kruid, dat veel gebruikt wordt in de mediterrane keuken, heeft onverwachte eigenschappen buiten de gastronomie. De sterke geur en actieve bestanddelen, met name carvacrol en thymol, zijn bijzonder effectief in het op natuurlijke wijze afweren van veel insecten, waaronder kakkerlakken.

Kakkerlakken hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen en bepaalde geuren, vooral die van aromatische planten zoals oregano, zijn extreem onaangenaam voor hen. De intense geur van deze plant verstoort hun oriëntatie en weerhoudt ze ervan om zich te vestigen op plaatsen waar deze geur aanwezig is.

Hoe kan oregano worden gebruikt om kakkerlakken te bestrijden?

Het voordeel van dit aromatische kruid ligt in zijn veelzijdigheid. Het kan op een aantal manieren worden gebruikt, die allemaal gemakkelijk toe te passen zijn om kakkerlakken te bestrijden.

  1. Een van de meest toegankelijke methoden is het verspreiden van gedroogde oregano op gevoelige plekken in huis, zoals onder de gootsteen, rond kasten of in de buurt van vuilnisbakken. Kakkerlakken zullen deze plekken vermijden vanwege de geur.
  2. Essentiële oregano-olie is een andere effectieve optie. Meng een paar druppels met water in een spuitfles en verstuif deze oplossing rond besmette gebieden of in hoeken waar kakkerlakken zich kunnen verstoppen of waar ze je huis kunnen binnensluipen. De hardnekkige geur van de essentiële olie zal ze voorgoed verjagen.
  3. Een aftreksel van oregano kan ook worden gebruikt als afweermiddel. Kook een paar blaadjes in water, laat afkoelen en verstuif de vloeistof dan op plekken met een hoog risico. Het aftreksel, dat minder geconcentreerd is dan de etherische olie, is een natuurlijk en zachter alternatief voor regelmatig gebruik. Perfect als je zwanger bent of een baby of jonge kinderen in huis hebt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *