Zijn je elektriciteitsrekeningen hoog? Het komt allemaal door deze ene gewoonte. Het kost je elk jaar tientallen euro’s meer.

We betalen veel voor elektriciteit, maar niet alleen vanwege de hoge energieprijzen. Sommige gewoonten kosten ons steeds meer geld. Welke zijn dat? Eén gewoonte kost ons tientallen euro’s per jaar.

Weinig mensen houden van afwassen, dus kopen steeds meer mensen een vaatwasser. Dit maakt dagelijkse klusjes makkelijker, maar sommigen zeggen dat het duur is in onderhoud omdat het veel elektriciteit verbruikt. Is dit waar?

Hoeveel elektriciteit verbruikt je vaatwasser? Deze gewoonte verhoogt je energierekening aanzienlijk

Veel hangt af van de energie-efficiëntieklasse van het apparaat. Er kan echter worden aangenomen dat een vaatwasser gemiddeld ongeveer 1,5 kWh per wasbeurt verbruikt. Dus als je hem vier keer per week laat draaien, verbruikt hij 6 kWh. Als je berekent dat 1 kWh gemiddeld €0,16 kost, komt dat neer op €0,96 per week en €3,84 per maand.

Lees ook  Als je potbloemen hebt die er een beetje treurig uitzien, heb ik drie goedkope en snelle manieren om ze te redden.

Als je een hoge elektriciteitsrekening betaalt en vermoedt dat het aan je vaatwasser ligt, let er dan op hoe je hem gebruikt. Lange cycli op hoge temperaturen verhogen de energierekening. Als je vaat niet erg vuil is, kun je ze gewoon in een korter programma afwassen. Het is ook gebruikelijk om de vaatwasser “leeg” te laten draaien als hij niet helemaal vol is. Als je dit doet, zullen de maandelijkse kosten voor het gebruik van de vaatwasser aanzienlijk stijgen.

Lees ook  Het kan de luchtwegen irriteren en allergieën veroorzaken. Er zijn vier producten die gebruikt kunnen worden om het van muren en meubels te verwijderen.

Welke apparaten verbruiken de meeste elektriciteit? Dit zijn de apparaten waarvoor je het meest betaalt

Het blijkt dat de vaatwasser helemaal niet het apparaat is dat de meeste elektriciteit verbruikt. Geotherm heeft een lijst gemaakt van de apparaten die het meeste energie verbruiken. Elektronica (pc, tv, …) komt op de eerste plaats met een jaarlijks verbruik van 525 kWh, koken met een jaarlijks verbruik van 450 kWh, koelkast/vriezer met een jaarlijks verbruik van 250 kWh en wasmachine met 275 kWh. Het jaarlijkse verbruik van een vaatwasser werd geschat op 225 kWh, maar dit hangt natuurlijk af van hoe vaak je hem gebruikt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *