Raad eens welk apparaat in je keuken de meeste energie verbruikt? Het is niet je koelkast of oven!

In de keuken zijn er geen kleine besparingen. Wist je dat één huishoudelijk apparaat bijzonder veel energie verbruikt? We zullen je vertellen wat het is, en niet de koelkast of de oven.

Als je je elektriciteitsverbruik in de keuken wilt verminderen, is het tijd om af te rekenen met onnodig energieverbruik. Zoek uit welk apparaat de meeste energie verbruikt wanneer het in gebruik is, zodat je de juiste methoden kunt toepassen en je maandelijkse factuur kunt verlagen!

Welk apparaat verbruikt de meeste energie in jouw keuken?

Je denkt misschien dat de oven, koelkast, vaatwasser of magnetron de apparaten zijn die het meeste energie verbruiken in de keuken. Maar in termen van energieverbruik per gebruik is de afzuigkap veel energie-intensiever.

Lees ook  Waarom probeer je thuis geen aloë vera te kweken? Het heeft veel nuttige eigenschappen.

Een afzuigkap is heel praktisch voor het afzuigen van geurtjes, rook of vet die vrijkomen in de lucht bij het koken van voedsel, en kan heel vaak worden gebruikt, vooral in keukens met weinig luchtcirculatie.

Maar zelfs als hij niet continu aanstaat in de keuken, verbruikt de afzuigkap bij elk gebruik veel elektriciteit. Het is dus essentieel om goede praktijken te volgen om te voorkomen dat je met een exorbitant bedrag op je elektriciteitsrekening komt te zitten.

Hoe kunt u de energiekosten van uw afzuigkap verlagen?

Om energie te besparen, en dus minder geld uit te geven, is het eerste wat je moet onthouden om je afzuigkap alleen te gebruiken wanneer dat nodig is. Als wat je kookt heel weinig geur of rook produceert, hoef je hem niet aan te zetten.

Lees ook  Je hoeft deze plant alleen maar aan een emmer water toe te voegen en oeps, je hebt een glimmende, glanzende vloer!

De meeste moderne afzuigkappen hebben ook verschillende afzuigsnelheden. Pas uw keuze dus aan uw behoeften aan. Als je je dampkap wil vervangen, kies dan voor een model dat heel weinig energie verbruikt.

Tot slot, maak je dampkap regelmatig schoon, vooral de filters binnenin. Hoe minder vuil ze zijn, hoe efficiënter de afzuigkap zal zijn, zodat je hem minder of op een lagere snelheid zal gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *