Een eenvoudige manier om een donsjack te wassen zonder het te beschadigen. Deze truc werkt altijd

Hoe was je een donsjack zonder dat het beschadigd raakt? Velen van ons vragen zich dit af voor de winter. Je kunt je jas thuis opfrissen zonder naar de stomerij te gaan. Volg deze regels om schade aan je jas te voorkomen.

Een donsjack houdt je warm op koude dagen. Maar als hij vies wordt, weet je niet hoe je hem moet wassen zodat hij zijn eigenschappen niet verliest. Gelukkig hoef je niet naar de stomerij. Gooi hem gewoon in de wasmachine en wij vertellen je hoe je ervoor zorgt dat het dons niet klontert en de jas er als nieuw uitziet.

Hoe was je een donsjack zodat de vulling niet klontert? Wees niet bang om een wasmachine te gebruiken

Een donsjack thuis effectief wassen is absoluut mogelijk, ook al lijkt het in eerste instantie een uitdaging. Het belangrijkste is om een paar regels te volgen die de warmte en elasticiteit van het donsjack behouden en schade aan het materiaal voorkomen. Kijk eerst op het label voordat je je jas in de wasmachine stopt . Aan de hand van de informatie van de fabrikant kun je bepalen welke temperatuur veilig is en of het in de droger mag.

  • Controleer de trommel van de wasmachine op voorwerpen die het materiaal kunnen beschadigen. Maak de wasmiddellade schoon om resten van gewoon wasmiddel te verwijderen. Dit kan een negatief effect hebben op het delicate dons.
  • Maak ritsen vast, rits alle zakken dicht en keer de jas binnenstebuiten. Dit beschermt het materiaal tegen scheuren tijdens het centrifugeren.
  • Dompel de jas voor het wassen onder in lauw water om lucht uit het dons te verwijderen. Zo voorkom je ook dat de vulling gaat klitten. Als je vlekken ziet, is het de moeite waard om de jas met de hand te wassen met een speciaal donswasmiddel.
  • Kies een geschikt programma. Als je wasmachine een programma heeft voor dons, gebruik dat dan. Zo niet, kies dan de zijde- of wolstand op 30 graden. Het centrifugetoerental mag niet hoger zijn dan 600 toeren per minuut. Dit is genoeg om het water te centrifugeren maar de vulling niet te vernietigen.

TIP! Het is de moeite waard om een paar tennisballen in de trommel te gooien om de pluizen tijdens het wassen te breken en te voorkomen dat ze samenklonteren tot ballen. Denk er ook aan om gewone wasmiddelen en onthardingsvloeistoffen te vermijden. Investeer in een speciaal wasmiddel voor donsjacks om hun isolerende eigenschappen te beschermen.

Hoe droog je een jas met synthetische vulling? Vergeet de kleerhanger en de droger

Nadat je een donsjack uit de wasmachine hebt gehaald, is het belangrijk om het goed te drogen.

  • De beste oplossing is een droger op een lage temperatuur en een paar tennisballen toevoegen. Deze voorkomen dat het dons gaat pluizen, waardoor het pluizig en elastisch blijft.
  • Als je geen droger hebt, leg de jas dan op een vlakke ondergrond, zoals een met handdoek bedekte tafel, en draai hem regelmatig rond. Schud de vulling af en toe voorzichtig om het gelijkmatig te verdelen.

Zorg ervoor dat de jas helemaal droog is, want nat dons verliest zijn warmte-isolerende eigenschappen. Hoewel het geen snelle oplossing is, zorgt geduld ervoor dat je jas weer warm en comfortabel is en klaar voor het volgende seizoen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *