Ze komen vaak in onze huizen. Verdrijf muizen met deze eenvoudige technieken.

Het kenmerkende krijsende geluid, de onaangename geur en vernielde voedselvoorraden. Zo weet je dat er een muis je huis is binnengedrongen. Hoewel het knaagdier klein is, mag je zijn aanwezigheid in onze omgeving niet negeren. Het seizoen van muizen die naar menselijke woningen trekken is nog maar net begonnen. Ontdek wat muizen ervan weerhoudt om je interieur te mijden.

Wanneer komen muizen in huis?

Verhoogde activiteit van knaagdieren rond menselijke woningen kan al in september worden opgemerkt. De meest problematische periode is echter van oktober tot februari. Muizen zoeken intensief naar beschutte en warme plekken met toegang tot voedsel om de winterse omstandigheden te overleven. Welke betere plek kunnen ze vinden dan onze bijkeuken?
Gebouwen in de buurt van velden en bossen, de natuurlijke habitat van dit ongedierte, zijn bijzonder gevoelig voor muizenplagen.

De muis – een huurder die je niet wilt hebben

Raak je niet in paniek bij het zien van een muis en kies je ervoor om de aanwezigheid ervan in je appartement te negeren? Beschouw je het als een onschuldige huisgenoot? Helaas is deze denkwijze onjuist. Muizen dragen parasieten en ziekten bij zich die gevaarlijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.
Ze vervuilen de ruimte met hun uitwerpselen en kunnen kabels doorkauwen, wat in extreme gevallen kan leiden tot waterleidingen die in brand vliegen. Ze bezoeken gemakkelijk onze opgebouwde voedselvoorraden, waardoor voedsel alleen nog geschikt is om weg te gooien. Dehuismuis is helaas een ongenode gast wiens aanwezigheid niet onderschat mag worden.

Lees ook  De raspkant wordt niet veel gebruikt en kan echt nuttig zijn.

Bescherm je huis tegen bezoek van knaagdieren

Muizen zijn goed in klimmen, dus zelfs appartementen op hogere verdiepingen worden toegankelijk voor ze. Ze kunnen zich zelfs door de kleinste kieren wurmen, dus nu de herfst eraan komt, is het een goed idee om alle openingen, zoals in de gevel van een gebouw, die een open deur voor ze zouden kunnen vormen, af te dichten.
Zet balkon- en terrasdeuren niet wagenwijd open, vooral niet ’s avonds. Dan zijn knaagdieren het meest actief. Houd de boel ook netjes. Gooi afval vaak weg, laat geen etensresten achter in de gootsteen of op het aanrecht. Maak van je zolder of kelder geen opslagplaats voor afval. Oude dozen en kartonnen dozen zijn ideale plekken voor muizennesten.

Van welke geuren houden muizen niet?

Van de maatregelen die je moet nemen om jezelf te beschermen tegen bezoekende knaagdieren, loont het om in te zetten op geurstoffen – vooral van plantaardige oorsprong. Door bepaalde soorten rondom het huis of in potten in de tuin te kweken, creëer je een barrière waarindringers niet doorheen willen.
Muiswerende middelen zijn onder andere munt, lavendel, kamille, oleander en mullein. Het is ook aan te raden om geurzakjes met kruiden in de voorraadkast, garage, kelder en zolder te leggen.

Lees ook  Voeg het toe aan havermout om je immuunsysteem te stimuleren en lichaamsgeur tegen te gaan voordat het herfst wordt.

Knaagdieren zullen niet in de buurt van je huis komen. De zelfgemaakte manier

Het is tijd om onze aandacht te richten op een van de meest veelzijdige producten die de meesten van ons in huis hebben. De geur van azijn is irriterend voor muizen, dus ze zullen plekken waar ze het kunnen ruiken vermijden. Week stukjes van een spons of doek in de vloeistof en verspreid ze op plekken waar het ongedierte kan komen. In dit geval moet je eraan denken om de doek regelmatig te vervangen, want de azijngeur verdwijnt vrij snel.

Muizen hebben een uitstekend gehoor. Gebruik dit in je voordeel

De meest ontwikkelde zintuigen bij dieren zijn reuk en gehoor. Je kunt deze kennis gebruiken om muizen effectief af te schrikken. Als je te maken hebt met een jaarlijkse invasie van knaagdieren die door je huis razen, kan het een goed idee zijn om een elektrische verjager aan te schaffen. Het apparaat zendt ultrasone golven uit die vervelend zijn voor muizen, maar onhoorbaar voor mensen. Het zal ook een nuttige methode zijn om dieren te verjagen als ze zich al in je huis gevestigd hebben. Ze zullen hun schuilplaats verlaten onder invloed van de irritante geluiden.

One Reply to “Ze komen vaak in onze huizen. Verdrijf muizen met deze eenvoudige technieken.”

  1. Geachte lezers
    Ik werd verleden jaar gecontroleerd met muizen in mijn huis
    Daar had ik slapeloze nachten van iedere avond bij het tv kijken
    rende er een muis door mijn kamer,
    Een monteur die hier werkzaam was zei ik had ook een muizenplaag
    En hij had bij Bol.com een set Ultrasonische ongedierte verjagers voor binnen
    aangeschaft ( en na een poos geen last meer van muizen)
    Dus heb ik die ook gelijk besteld en tot volle tevredenheid want ik heb geen last
    maar van dat ongedierte ,
    Men mag geen hond of kat bezitten die kunnen niet tegen ultrasonische geluiden.
    Ik hoop dat er mensen zijn die hier iets aan hebben,

    Vr gr An

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *