Truc om de afvoer schoon te maken – Giet dit mengsel in de gootsteen en vul het met water. Al het vuil komt vanzelf uit het midden.

Een verstopte afvoer is een gemakkelijk probleem. In plaats van een ontstopper of chemicaliën te kopen, kun je zelfgemaakte oplossingen gebruiken die net zo effectief zijn en gemakkelijker in gebruik. Hoe ontstop je een gootsteen?

Je hebt geen speciale producten nodig. Gebruik wat je in huis hebt om van leidingverstoppend vuil af te komen. Je hebt maar drie ingrediënten nodig.

Eén trucje zorgt ervoor dat het vuil naar buiten wordt geduwd. Slechts drie ingrediënten

Om een verstopte gootsteen te ontstoppen, maak je een zelfgemaakt mengsel dat het probleem snel en spoorloos oplost. Doe om te beginnen rubberen handschoenen aan je handen en leg een doek klaar. Je hebt ook een half kopje afwasmiddel nodig. Giet er vijf eetlepels zuiveringszout in en roer de ingrediënten door elkaar. Giet ze in de verstopte afvoer en voeg dan een kopje alcoholazijn toe. Bedek de afvoer onmiddellijk met je handen en een doek , en na een tijdje zul je het schuim samen met het vuil uit het gat zien komen, dat zich boven op de gootsteen bevindt. Verzamel het overtollige schuim en vuil en laat vervolgens heel heet water over de leiding lopen. De verstopte gootsteen is dan meteen geen probleem meer.

Lees ook  Heb je de spiegel grondig schoongemaakt en zitten er nog steeds vlekken op? Het antwoord ligt onder je voeten.

Gebruik het om de gootsteen schoon te maken in plaats van de afwas. Eén product volstaat om het probleem te verhelpen

Als je te maken hebt met een verstopte gootsteen, heb je waarschijnlijk ook te maken met een onaangename geur die uit de gootsteen komt. Met deze truc los je beide problemen op. En je hebt er maar één keukeningrediënt voor nodig. Ik heb het natuurlijk over een vaatwastablet. Steek het in de afvoer en giet er dan voorzichtig een portie kokend water overheen. Blijf het water erbij gieten tot het tablet volledig is opgelost. Wacht 10 minuten en giet het kokende water opnieuw in de afvoer. Er zal geen spoor meer zijn van een onaangename geur of verstopte leidingen.

3 Replies to “Truc om de afvoer schoon te maken – Giet dit mengsel in de gootsteen en vul het met water. Al het vuil komt vanzelf uit het midden.

  1. Hou van die truckjes om van alles op te lossen verstopte afvoer enzovoort schrap diep op voor in geval van nood

  2. Even een vraag he…
    Als mijn gootsteen verstopt zit loopt het water toch niet weg dus staat er water in de spoelbak toch? Hoe kan ik dan een kopje met wasmiddel zuiveringszout en alcholazijn in de afvoer gieten en dan een doek met me handen erop drukken???
    Zodra ik het kopje met spul erin ga gieten lost deze toch gelijk op in het water wat in de spoelbak staat…
    Als er geen water in je spoelbak staat is het ook niet verstopt of ben ik de logica nu kwijt????

  3. Ik zou me voorstellen, Richard, dat men met weinig moeite een siphon kan impriviseren om de wasbak leeg te krijgen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *