Meng met water en zie de magie gebeuren! Het zal je ramen laten glimmen.

Ramen schoonmaken is eenvoudig. Gebruik een keukenproduct dat de klus klaart. Het verwijdert vuil en bespaart geld. Hoe was je je ramen om ze glanzend en streeploos te houden?
Vuile ramen verpesten de indruk van een schoon huis. Dit is vooral merkbaar in de zomer. Door de zon vallen zelfs kleine vuiltjes op ramen op. Ramen schoonmaken kost tijd. Ramen zitten na het schoonmaken meestal weer onder het stof. En vlekken en strepen… Er zijn een paar eenvoudige huismiddeltjes voor glanzende ramen.

Hoe maak je ramen schoon zonder strepen en vlekken? Je hebt maar 2 ingrediënten nodig

Het product dat je gebruikt maakt een groot verschil bij het schoonmaken van ramen. Soms is gewone ruitenreiniger niet genoeg. Wat kunnen we in plaats daarvan doen? Onze moeders en grootmoeders gebruikten een methode die nog steeds werkt. Deze oplossing van water en azijn is geweldig om ramen schoon te maken en ze te laten glimmen. Het is eenvoudig en snel.

Lees ook  De makkelijkste manier om je inductieplaat schoon te maken zonder krassen te maken. Breng deze pasta aan en laat het 30 minuten zitten.

We hebben nodig:

  • water
  • azijn (bij voorkeur gedestilleerd)
  • papieren servet
  • Krantenpapier

Meng 9 delen water met 1 deel azijn. Doe het mengsel in een spuitfles. Spray en veeg het vuil weg met een papieren handdoek. Poets het glas met een verfrommelde krant. Waar komt dit idee vandaan? Het is een oude, beproefde methode. Kranten maken geen vlekken. Ze laten onze ramen glanzen. Je kunt microvezeldoeken gebruiken in plaats van kranten. Ze zijn geweldig voor het polijsten van glas.

Water en azijn om glas schoon te maken. Wat is de moeite waard om te weten?

Waarom is azijn en water een geweldige mix? Azijn is natuurlijk en effectief. Het is goedkoper dan chemische producten uit de winkel. Het doodt bacteriën, lost vet en andere onzuiverheden op. Het laat glas glanzen en laat geen glanssporen achter.

Lees ook  Zeg maar dag tegen papieren handdoekjes! Gebruik in plaats daarvan gewoon een spatel en leun die tegen het glas. Dat scheelt veel tijd!

Bereid je ramen voor voordat je begint met schoonmaken. Maak eerst het oppervlak en de kozijnen schoon. Dit maakt ons werk minder effectief. We beginnen met de ramen aan de buitenkant. We reinigen van boven naar beneden. Daarna gaan we van links naar rechts. Nu poetsen.

Glycerine is geweldig voor het schoonmaken van ramen. Je kunt dit product in de meeste apotheken kopen voor ongeveer €3. Het vormt een beschermende laag op de ramen. Het helpt water en vuil om zich langzamer op de ramen te nestelen.

One Reply to “Meng met water en zie de magie gebeuren! Het zal je ramen laten glimmen.”

  1. Ik doe dat al heel mijn leven scheutje azijn in water voor de ramen te poetsen en ook keuken papier gebruik ik Zelf doe ik ook scheutje azijn in water om mijn haar te spoelen in de plaats van na shampo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *