Een van de meest hardnekkige vlekken. Gelukkig is er een beproefde oplossing.

Grasvlekken ontstaan meestal wanneer je aan het spelen bent, aan het picknicken bent of aan het barbecueën bent. Ze zijn moeilijk te verwijderen, maar er zijn manieren om er vanaf te komen.

Waarom zijn grasvlekken moeilijk te verwijderen?

Grasvlekken verwijderen uit kleding is een extreem moeilijke taak. Het gebruik van sterke, chemische wasmiddelen zal in de meeste gevallen de vlek verwijderen, maar brengt het risico met zich mee dat de stof beschadigd raakt.
Het chlorofyl in gras heeft zeer sterke verfkrachtige eigenschappen en dringt diep door in de vezels van de stof. Tijd is essentieel wanneer kleding bevlekt is met gras. Hoe sneller we reageren op een grasvlek, hoe groter de kans dat we de vlek volledig kunnen verwijderen.

Lees ook  Knoop ze aan een touwtje en hang ze aan het hek. Zo jaag je de indringers weg die een ravage aanrichten in je tuin.

In eerste instantie moeten we geen heet water op de vlek gieten, omdat dit het verwijderingsproces alleen maar moeilijker maakt. Als de grasvlek vers is, is de eerste stap om de bevuilde kleding onmiddellijk te weken in lauw water met grijze zeep.
Als de vlek na een paar uur weken niet verwijderd is, is het de moeite waard om een paar andere methoden te proberen die zouden moeten helpen bij het verwijderen van de grasvlek.

Hoe verwijder je grasvlekken uit kleding?

Waterstofperoxide – geschikt voor het verwijderen van grasvlekken op witte katoenen en linnen stoffen. Gebruik op kleding van een andere kleur kan verkleuring veroorzaken. Bevochtig de vlek met waterstofperoxide, laat het 30 minuten intrekken en was het daarna in koud water.
Citroensap – heeft blekende eigenschappen, dus zal nuttig zijn bij het verwijderen van grasvlekken op witte kleding. Breng citroensap aan op de vlek, wrijven en afspoelen met water. Het is de moeite waard om het proces een paar keer te herhalen.

Lees ook  Met deze prachtige ouderwetse techniek ziet je kleding er in een handomdraai perfect recht uit!

Afwasmiddel is een methode om vuile kleding voor te wassen. Vaatwasmiddelbeschadigt zelfs zeer kwetsbare stoffen niet en is daarom ideaal voor de eerste verwijdering van grasvlekken. Na het wassen met afwasmiddel moet de kleding in de wasmachine worden gewassen.
Haarlak – de methode werkt voor kleine grasvlekken . De vlek moet worden bespoten met een haarspray met alcohol en wacht tot de haarspray is opgedroogd en de substantie hard is geworden. De vlek moet worden verwijderd door te wrijven met een schone tandenborstel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *