Leg twee laurierblaadjes een nachtje in de koelkast. Tegen de ochtend zul je een groot verschil zien.

Laurierbladeren versterken veel gerechten, maar kunnen ook voor andere keukendoeleinden worden gebruikt. Leg ze een nachtje in de koelkast om te zien hoe krachtig ze zijn. Dat zal je de rest van je leven zo houden.

Het droge blad van laurier wordt in Slowakije laurier genoemd. Je gebruikt dit populaire kruid waarschijnlijk elke dag in je keuken. Het past goed in sauzen, bouillons, soepen en stoofschotels.

Je kunt ze ook toevoegen bij het roosteren van ingemaakte groenten en paddenstoelen. Je kunt ze zelfs gebruiken bij je wekelijkse schoonmaakbeurt.

Waarom laurierbladeren in de koelkast leggen? Je zult er geen spijt van krijgen

Als je aromatische producten zoals kaas, uien, vlees of vis koopt en ze een paar dagen in de koelkast laat liggen, zul je zeker een karakteristieke onaangename geur opmerken wanneer je ze opent. Het blijkt echter dat je gemakkelijk van onaangename geuren af kunt komen door 2 of 3 laurierblaadjes een nacht in de koelkast te leggen.
Dit nuttige kruid met bacteriedodende eigenschappen heeft een uitzonderlijk intens aroma dat onaangename geurtjes van vuile apparatuur snel absorbeert. Je kunt dit natuurlijke absorberende middel in noodgevallen in de koelkast leggen of het daar altijd bewaren, waarbij je de laurierblaadjes om de 2-3 dagen vervangt door nieuwe.

Lees ook  Geef je handdoeken een beetje liefde met slechts een paar druppels in de wasmachine, en voor je het weet zijn ze zacht, pluizig en geurig!

Andere toepassingen van laurierbladeren in huis. Eindelijk motten vergeten

Je moet weten dat laurierbladeren ook effectief zijn tegen motten. Als deze insecten al in je huis aanwezig zijn, leg dan wat kruiden in je keukenkastjes. De kenmerkende geur van laurierbladeren zal ongenode gasten snel uit je huis verjagen.

Niet alleen laurierbladeren. Gebruik ze ook om onaangename geurtjes in de koelkast te verwijderen

Weet dat het niet alleen laurierbladeren zijn die nare geurtjes absorberen. Als je dit kruid niet in huis hebt, probeer dan een ander huismiddeltje om van de onaangename geur af te komen. Om snel van de onaangename geur af te komen, leg je in kwarten gesneden citroenen of sinaasappels op een van de planken in de koelkast.

Lees ook  De buren zullen denken dat je nieuwe gordijnen hebt gekocht. Dit product van 2 euro zal ze laten glanzen.

Je kunt ook een kom met versgemalen koffie in de koelkast zetten. En als je apparaat ondanks de bovenstaande trucjes nog steeds stinkt, kun je de binnenkant gewoon afwassen met water en azijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *