Geen tijd om de was te doen? Dit brouwsel verfrist je kleding in slechts 5 minuten.

Kleren kunnen naar oude wasmiddelen ruiken als ze uit de wasmachine komen. Hoe kom je daar vanaf? Je hoeft niet opnieuw te wassen of de wasverzachter te vervangen. Gebruik gewoon deze eenvoudige truc en de geur is weg.

Zelfs als kleren er schoon uitzien, kunnen ze vies ruiken. Dit gebeurt vaak vlak nadat je de kleding uit de wasmachine hebt gehaald. Wat veroorzaakt dit en hoe kun je het verhelpen? Ontdek wat de oorzaak is en hoe je je garderobe in een paar minuten kunt opfrissen.

Waarom ruikt kleding meteen na het wassen? Ontdek de meest voorkomende redenen

Heb je het gevoel dat je kleren onaangenaam ruiken terwijl je ze net uit de wasmachine hebt gehaald? Meestal betekent dit dat er zich schimmel heeft opgehoopt in de wasmachine. Om er vanaf te komen en je apparaat te beschermen tegen het opnieuw verschijnen van schimmel, moet je minstens één keer per maand het programma voor hoge temperaturen gebruiken. Dit kan tot 90 °C. Het is een goed idee om in deze stand onder andere handdoeken of oude washandjes te wassen. Tegelijkertijd reinig je de wasmachine van schimmel en ontdoe je de stoffen van bacteriën.

Lees ook  Mijn moeder heeft een geweldig idee voor ramen wassen. Ze glanzen mooi en er zijn geen strepen.

Bij sommige kleren is het … het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Stoffen zoals henna of chinoline geven een onaangename geur af wanneer ze in contact komen met wasmiddelen. Om dit probleem te voorkomen, kun je donkere kledingstukken voor het wassen in azijn weken en de wasmachine instellen op een programma van 30 graden Celsius. Vergeet ook niet om de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Te veel wasmiddel accentueert ongewenste geurtjes.

Lees ook  Raad eens welk apparaat in je keuken de meeste energie verbruikt? Het is niet je koelkast of oven!

Zelfgemaakte kledingverfrisser. Gebruik gewoon twee producten

Wat moet je doen als je kleding doordrenkt is van een onaangename geur? In zulke situaties is een zelfgemaakte kledingverfrisser een geweldige oplossing. De bereiding en het gebruik ervan is triviaal. Een paar minuten nadat je het op je kleding hebt gespoten, is de onaangename geur vervangen door een aangename geur.
Hoe maak je thuis een kledingverfrisser? Maak om te beginnen 500 ml water en 2 eetlepels zuiveringszout en wasverzachter. Meng de ingrediënten en klop tot een gladde massa. Giet het product vervolgens in een spuitfles. Spuit het op je stinkende kleren en ze ruiken in een mum van tijd weer fris. Berg ze snel op in je kast en de geur verspreidt zich door je hele garderobe.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *