Hoe was je je gordijnen? Met deze eenvoudige truc worden ze weer wit. ‘Ik doe het al vijf jaar op deze manier.’

Hoe was je gordijnen? Het materiaal neemt veel ruimte in beslag, dus sommige mensen wassen gordijnen of stellen het uit tot later. Met de juiste techniek beschadig je de gordijnen niet en worden ze witter. Hier lees je hoe je gordijnen wast.

Sommige mensen wassen hun gordijnen maar een paar keer per jaar. Dit is een vergissing, want stof en vuil nestelen zich snel op de stof. We geven je ook advies over hoe je je gordijnen kunt bleken, zodat ze jarenlang mooi blijven.

Hoe was ik gordijnen in de wasmachine? Welk programma moet ik kiezen?

Gordijnen mogen niet op hoge temperaturen en snelheden gewassen worden. Controleer voordat je iets doet eerst de informatie van de fabrikant op het etiket. Als je de stof in de wasmachine kunt wassen, kies dan een programma tot 30 graden. Bij sommige wasmachines kun je ook kiezen voor ‘handwas’ of ‘gordijnwas’. De snelheid moet laag zijn. Als je niet wilt dat de gordijnen zwaar kreuken, kun je ze in blokjes vouwen voordat je ze in de wasmachine stopt. Het is de moeite waard om ze in de zon te drogen. Het zonlicht zal de stof iets lichter maken.

Lees ook  Hoe was je een dekbed dat niet in de wasmachine past zonder naar de stomerij te gaan?

Sommigen deelden hun eigen trucjes voor het bleken van materialen. In veel reacties werd ook voorgesteld om zuiveringszout te gebruiken.

En mijn moeder vertelde me altijd dat met zulke zuiveringszout het effect…. zal zijn. Maar oké, ik zal het eens proberen.

Ik raad het je aan, ik doe het al 5 jaar op deze manier.

Ooo, interessante manier.

Ik zal het proberen! Laten we hopen dat het … gebakken is.

Een makkelijkere manier is om er 2 eetlepels baking soda in te gieten, dat gebruik ik al jaren. Bakpoeder is ook baking soda, maar dan met toevoegingen die bezinken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *