Gewoon opwarmen en door het toilet gieten. Gele vlekken zijn binnen 2 minuten verdwenen.

Gele vlekken op het toilet zijn voor velen van ons een probleem. Ze zien er slecht uit en zijn moeilijk weg te krijgen. Gelukkig is er een manier om je toilet thuis schoon te maken.

Het toilet schoonmaken is geen pretje. In plaats van schoonmaakmiddelen te kopen, kun je een zelfgemaakte methode proberen om gele vlekken, kalk en lelijke aanslag aan te pakken. Wij stellen een snelle manier voor om je toiletpot schoon te maken.

Wat veroorzaakt gele vlekken in de toiletpot? De boosdoener is water

Gele of roestige vlekken in de toiletpot worden meestal veroorzaakt door hard water in de leidingen, waardoor ijzer-, calcium- en magnesiumverbindingen neerslaan. Deze hechten zich aan het oppervlak en vormen vlekken of aanslag die moeilijk te verwijderen zijn. In de winkel gekochte preparaten hebben niet altijd het gewenste effect, dus het loont de moeite om huismiddeltjes te proberen. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook eenvoudig en effectief. Hoe gele vlekken verwijderen?

Lees ook  De handdoeken ruiken absoluut heerlijk en zijn zo pluizig! Voeg gewoon een paar druppels toe aan je wasmachine en geniet!

Warm en giet het in de toiletpot. Gele vlekken verdwijnen in een oogwenk

Je hebt alcoholazijn nodig, die je in de meeste supermarkten kunt kopen. Het kost niet meer dan 1 euro en doet wonderen. Hoe gebruik je azijn om het toilet schoon te maken? Het in de toiletpot gieten is niet genoeg. Voordat je verder gaat, moet je al het stilstaande water verwijderen, wat je kunt doen met behulp van een bak. Verwarm de azijn vervolgens in een pot en wacht een paar minuten tot het is afgekoeld. Het mag niet koken, want dan kunnen we het oppervlak van de kom beschadigen. Als het de juiste temperatuur heeft bereikt, giet je een deel van de azijn in het toilet en week je papieren doekjes in het andere deel, dat je in de hals van de toiletpot legt en minstens een paar uur laat staan, bij voorkeur de hele nacht. Verwijder ’s ochtends de doekjes, spoel door en er zou geen spoor van de vlekken meer te zien moeten zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *