De makkelijkste manier om je inductieplaat schoon te maken zonder krassen te maken. Breng deze pasta aan en laat het 30 minuten zitten.

Efficiënt, gebruiksvriendelijk en elegant. Inductiekookplaten zijn populair. Ze schoonmaken kan moeilijk zijn omdat ze aandacht nodig hebben om ze in perfecte staat te houden. Deze oplossing is goedkoop en gemakkelijk.

Inductiekookplaten hebben een glad keramisch oppervlak met metalen spoelen eronder. Wanneer er een pan of keukengerei van metaal op wordt geplaatst, wordt er energie overgedragen naar de pan, waardoor deze snel opwarmt. Inductiekookplaten koelen ook snel af, dus je hoeft je geen zorgen te maken over aangebrand eten.

Hoe maak je een inductiekookplaat schoon? Doe het bij dagelijks gebruik

Een schone inductiekookplaat zal veel efficiënter zijn dan een vuile, omdat het de warmte van de keramische kookplaat efficiënter overbrengt op de pan. Helaas kunnen ze echter gevoelig zijn voor krassen, dus elke reinigingstechniek moet zo voorzichtig mogelijk zijn. Als er krassen op het glazen werkblad komen, kan voedsel zich nestelen in de krassen, het glas beschadigen en mogelijk barsten veroorzaken. De sleutel tot het schoonhouden van een inductiekookplaat is reageren op gemorst voedsel en dit onmiddellijk opvegen. Gebruik hiervoor een vochtige en zachte doek, zoals een microvezeldoek of spons, en zorg ervoor dat er bijvoorbeeld geen zand of zout op ligt dat krassen op het oppervlak kan veroorzaken. Je kunt ook een natuurlijke ontvetter gebruiken. Besprenkel de doek eens met witte azijn, die het oppervlak een extra glans en uitstraling zal geven.

Lees ook  Als je krassen op hout wilt verwijderen, wrijf ze dan in met dit voedsel en je zult versteld staan van het resultaat.

Een inductiekookplaat schoonmaken. Hardnekkige vlekken verwijderen zonder je zorgen te maken over schade

Warm water op een zachte doek is voldoende voor de dagelijkse schoonmaak, maar voor hardnekkige vlekken of aangebrand voedsel heb je iets sterkers nodig. Voor een effectieve zelfgemaakte oplossing gebruik je azijn en bakpoeder uit je keukenkastje.

  1. Zorg ervoor dat de kookplaat uit staat en volledig is afgekoeld.
  2. Meng in een kleine kom het bakpoeder met witte azijn tot een pasta.
  3. Giet de oplossing op het fornuis en laat het ongeveer 30 tot 45 minuten staan.
  4. Gebruik een warme, vochtige microvezeldoek gedrenkt in zeep om de reinigingspasta af te vegen.
  5. Droog de kookplaat met papieren handdoeken.
  6. Gebruik na het schoonmaken een tweede microvezeldoekje bevochtigd met een beetje witte azijn.
  7. Poets de kookplaat droog voor een glanzende afwerking.
Lees ook  Deze plant is mooi maar gevaarlijk. Mensen zijn er dol op, maar ze kan een gebouw verwoesten.

Gebruik geen accessoires met een hard, scherp of ruw oppervlak. Gebruik geen metalen draadborstels, zilver- of goudkleurige schuurmiddelen, harde plastic pads of de ruwe kant van een spons.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *