Vergeet het bleekmiddel. Met deze drie ingrediënten wordt je wasgoed oogverblindend wit.

Grijze kleding en slecht gewassen sokken zijn de plaag van witte stoffen. Het is een hele uitdaging om ze hun oorspronkelijke witheid terug te geven. Gelukkig zijn er huismiddeltjes om te helpen. Ontdek welke producten je het beste kunt gebruiken en waar je nog meer op moet letten bij het wassen van witte stoffen.

Zelfgemaakt bleekmiddel. Slechts drie ingrediënten

Witte stoffen zijn erg moeilijk te wassen. Helaas komt vuil er het meest op af en verkeerd behandelde stoffen kunnen dan grijs of geel worden. In de winkel gekochte bleekmiddelen werken zelden. Soms maken ze de situatie zelfs erger. Met dit beproefde huismiddeltje krijg je de oorspronkelijke kleur van witte kleding weer terug. Je hebt maar drie ingrediënten nodig. Dat zijn waterstofperoxide, afwasmiddel en zuiveringszout.

  • Doe de bevlekte kleding in een kom en giet er vervolgens warm water overheen. Het is belangrijk dat alle kleren onder het waterniveau liggen.
  • Voeg ¼ kopje waterstofperoxide, één kopje zuiveringszout en één theelepel afwasmiddel toe.
  • Roer alles door elkaar en laat de kleren ongeveer 1-2 uur weken. Was de kleding vervolgens in de wasmachine volgens de instructies op het etiket.

De truc voor witte sokken

Soms is wassen op hoge temperaturen niet genoeg om van de verkleuring aan de onderkant van witte sokken af te komen. Zelfs niet als je sterk bleekmiddel in de wasmachine giet. Het blijkt dat het probleem soms niet het product of de gebruikte wasmachine is. Het zit hem in de tijd die de reinigingsmiddelen inwerken op het materiaal.

Lees ook  Je hoeft het alleen maar in te gieten en een nachtje te laten staan. Je zult de insecten in je huis merken.

Voordat je witte sokken wast, is het aan te raden om ze te laten weken in water met bleekmiddel.

Voordat je witte sokken wast, kun je ze het beste een paar uur of zelfs de hele nacht laten weken in water met bleekmiddel. Na het weken gooi je de sokken in de wasmachine. Was ze vervolgens op een hoge temperatuur (60 °C of meer). Langhoudend bleekmiddel is de sleutel tot perfecte witte sokken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *