Geen ruitenreiniger en een microvezeldoek. Om de ramen te laten glanzen, rol je dit tot een bal en poets je.

Hoe was je de ramen zodat er geen vlekken op komen? Velen van ons willen een antwoord op deze vraag. Als de moeite die we hebben gedaan om de ramen schoon te maken, uitmondt in lelijke vlekken, voelen we ons letterlijk zwak. Er is echter een bepaalde methode die onze grootmoeders vroeger gebruikten. Een lang vergeten methode die je zal helpen om een kristalhelder effect te krijgen.

Hoewel de winkelschappen vol liggen met verschillende glasreinigingsvloeistoffen, geven ze niet altijd het verwachte resultaat. Het is de moeite waard om een oude, beproefde truc te gebruiken die gegarandeerd schone en glanzende ramen oplevert. Vergeet speciale doekjes, want je poetst ze met iets anders.

Hoe kun je ramen wassen zodat ze geen vlekken krijgen? Gebruik een huishoudreiniger en krantenpapier

De meest effectieve manier om je ramen schoon en glanzend te houden is door een zelfgemaakte ruitenreiniger te gebruiken. Deze oplossing is niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk. Natuurlijke ingrediënten zoals azijn verwijderen vuil perfect en zijn goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar.

  • Om een effectief middel te maken, giet je een half glas water en een half glas alcoholazijn in een spuitfles en roer je het door elkaar. Besproei de ramen en maak ze grondig schoon met een gewone doek.

Gebruik een standaard zwart-wit krant om de ramen te poetsen. Waarom?
Krantenpapier heeft een uitstekende textuur die vloeistofresten effectief verwijdert. Bovendien laat het geen pluisjes achter, zoals bij sommige doekjes het geval is.

  • Om het raam te poetsen, druk je een paar pagina’s krantenpapier tot een bal om scherpe randen te verbergen. Zo voorkom je krassen op het glas. Poets vervolgens met zachte ronddraaiende bewegingen het oppervlak en alle vlekken en vegen zullen verdwijnen.

TIP! Maak je geen zorgen over de geur van azijn – die verdwijnt snel en merk je niet meer nadat je je ramen hebt gewassen. Als je echter wilt dat de vloeistof een frisse geur heeft, kun je een paar druppels citroensap of je favoriete etherische olie aan de fles toevoegen.

Wat te doen om vlekken in de douchecabine te voorkomen? Groenten schieten te hulp

Als vlekken en vegen op je doucheglas je nachtmerrie zijn, is er een geweldige manier om dit te voorkomen. Hoewel het smeren met rauwe aardappel misschien ongebruikelijk klinkt, is deze methode verrassend effectief. Het zetmeel in aardappelen vormt een dunne, onzichtbare beschermlaag op het glasoppervlak die kalkaanslag, water en stoom tegenhoudt. Hierdoor blijft het glas langer schoon en verschijnen er veel minder vaak vlekken. Wil je het uitproberen?

  • Snijd gewoon een aardappel doormidden en wrijf ermee over een vooraf gewassen en gedroogd oppervlak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *