Het waspoeder werkt nu veel beter. De huisvrouw had een geweldig idee.

Niemand doet graag de was. Hardnekkige vlekken op textiel waar gewoon waspoeder niet tegenop kan, zijn een probleem. Wij laten je zien hoe je je waspoeder effectiever kunt maken.

Het juiste waspoeder kiezen

Er zijn veel wasmiddelen. Je kunt kiezen uit waspoeders, gels of tabletten. Poeders verschillen in reinigingsvermogen, toegevoegde geur, antistatische middelen en prijs. Je zult ze niet allemaal proberen. Je zult snel het merk vinden dat voor jou het beste werkt. Sommige vlekken zijn te sterk voor wasmiddel. Dit zijn bijvoorbeeld vlekken van rode wijn, gras, babyverf en stiften.

Lees ook  Waarom probeer je thuis geen aloë vera te kweken? Het heeft veel nuttige eigenschappen.

Voorwassen met de hand

Veel huishoudens wassen hardnekkige vlekken met de hand. Dit is tijdrovend. Als er jonge kinderen zijn, is dit eindeloos. Kijk voordat je dure vlekverwijderaar koopt of wassen op een andere manier effectiever is.

Ammoniak verhoogt de effectiviteit van het poeder

Koop goedkope ammoniumhydroxide. Vloeibare ammoniak stond vroeger in elk huis. Het is makkelijk te gebruiken in de gewone was. Ammoniak zorgt ervoor dat waspoeder beter werkt. Hoe gebruik je ammoniak in de was? Voeg een eetlepel poeder toe aan vijf liter water. Meng goed.
Voeg het mengsel toe aan de wastrommel met een snelheid van ongeveer 3 eetlepels per wascyclus. Doe het poeder in de trechter. Dit mengsel bleekt kleding, dus gebruik het niet elke keer. Gekleurde kleding zal kleur verliezen! Gebruik het vaker voor witte was of hardnekkige vlekken.

3 Replies to “Het waspoeder werkt nu veel beter. De huisvrouw had een geweldig idee.

  1. ja hoor natuurlijk.. iedereen zeurt over t milieu, en dan komt er zo’n simpele doedel die verteld even amoniak te gebruiken.. we moeten aan t milieu denken toch.. !!! zo jammer dit..

  2. Ja dat doe ik altijd.

    Maar hele erge vlekken,b.v. van gras of
    Of een vuile kraag,
    Smeer ik eerst in met ouderwetse groene huishoud zeep,van driehoek,maar niet de floebaren,die werkt niet goed.
    Dit is een tip van mijn moeder,en het werkt uitstekend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *