Het schoonmaken van douchewanden is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij deze 2 goedkope producten

Zelfs de schoonste badkamer ziet er vies uit als er vlekken en zeepaanslag op de douchewanden verschijnen. Met deze twee producten hoef je echter niet te schrobben om het er weer brandschoon uit te laten zien.

Douchewanden die bedekt zijn met zeepaanslag en kalkaanslag kunnen een ontmoedigende taak zijn als het tijd is om schoon te maken. Als je hard water hebt, weet je hoe moeilijk het kan zijn om deze vlekken te verwijderen, vooral na een tijdje. En toch is het schoonmaken van douchewanden essentieel om je badkamer schoon en hygiënisch te houden. Er zijn natuurlijk veel producten in de supermarkt verkrijgbaar die min of meer effectief, duur en vooral vol chemicaliën zijn. En met dit soort producten is er maar één oplossing: schrobben.

Lees ook  Gooi het vaatwastablet door het toilet. Je hebt geen andere schoonmaakmiddelen meer nodig.

Je hebt echter allemaal twee goedkope producten in je keuken die een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop je douchewanden schoonmaakt. In plaats van urenlang je douchewanden te schrobben met agressieve producten, kun je deze effectieve techniek gebruiken.

De methode bestaat uit het mengen van een kopje witte azijn. Een half kopje afwasmiddel en een kopje water in een spuitfles. Witte azijn is een geweldige natuurlijke optie voor het reinigen, ontvetten en glanzen van je douchewanden, omdat het zuur dat het bevat helpt om resten en kalkaanslag te verwijderen. Het kan ook helpen om zeepaanslag op te lossen. Door afwasmiddel aan witte azijn toe te voegen, vergroot je niet alleen de reinigingskracht, maar verdwijnt ook de sterke geur van azijn.

Lees ook  Een paar stukjes van deze vrucht volstaan om gemakkelijk van slakken af te komen.

Om de douchewand schoon te maken, spuit je de oplossing royaal over het hele oppervlak. Laat je het een paar minuten intrekken en veeg je het voorzichtig af met een microvezeldoek. De laatste stap is gewoon het glas afspoelen. Het resultaat: glanzende, schone douchewanden die langer meegaan.

De specialist voegt eraan toe dat deze zelfgemaakte reinigingsspray ‘maandenlang meegaat’. Je hoeft dus geen geld uit te geven aan reguliere schoonmaakmiddelen. Wie liever 100% natuurlijk schoonmaakt, kan het afwasmiddel vervangen door Marseille-zeep. Toegegeven, het zal de geur van witte azijn niet verbergen, maar het is net zo effectief als afwasmiddel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *