Handdoeken worden zachter en luchtiger met deze truc die elke dag in hotels wordt gebruikt.

Veel hotels en wasserijen gebruiken deze methode, omdat handdoeken dan langer zacht en donzig blijven.

Wat is er lekkerder dan je op te krullen in een warme handdoek of zachte badjas na een douche midden in de winter? Helaas slijten onze handdoeken snel en worden ze na het wassen veel te snel ruw. Is het je ooit opgevallen hoe ongelooflijk zacht en pluizig hotelhanddoeken zijn? Toch worden ook deze herhaaldelijk gewassen. Badjassen en handdoeken ondergaan een speciale behandeling zodat ze langer meegaan en zachter aanvoelen dan thuis.

Het materiaal van de handdoek of het merk is niet het probleem.

Het is een wastruc die vaak wordt gebruikt in hotels, maar ook in wasserijen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je dit gevoel thuis kunt reproduceren, is het antwoord misschien eenvoudiger dan je denkt. De truc? Witte azijn. Dit veelgebruikte keukengerei is het geheim achter de zachte, pluizige handdoeken waar we in hotels zo dol op zijn.

Lees ook  Wasgoed droogt in de helft van de tijd als je de juiste wastijd en ruimte kiest.

Het gebruik van witte azijn om handdoeken te wassen is een beproefde methode om de vezels zacht te houden en de ophoping van wasmiddel, die ze stijf en ruw kan maken, te elimineren. Om handdoeken zo zacht te krijgen als hotelhanddoeken, begin je met ze apart van andere kleding te wassen. Dit zorgt ervoor dat ze genoeg ruimte hebben om goed gereinigd en gespoeld te worden.

De techniek is eenvoudig: gebruik een kleine hoeveelheid wasmiddel, ongeveer 50 ml, en vervang je gebruikelijke wasverzachter door 20 ml witte azijn. Het wassen van je handdoeken op een hogere temperatuur, zoals 60°C, helpt ook om ziektekiemen en bacteriën te elimineren, terwijl zeepresten zich niet ophopen. Maak je geen zorgen over de onaangename, hardnekkige geur van witte azijn: die verdwijnt tijdens het wassen.

Witte azijn heeft een aantal voordelen bij het wassen van handdoeken.

Het helpt niet alleen om de vezels zachter te maken, maar het verwijdert ook wasmiddelophopingen, waardoor handdoeken bijna zo goed als nieuw worden. Bovendien kan het onaangename geurtjes elimineren, een veel voorkomend probleem bij handdoeken die niet volledig drogen.
Als het wasprogramma is voltooid, kan een extra centrifugeprogramma helpen om overtollig water te verwijderen. Gebruik voor optimaal drogen een wasdroger. Machinaal drogen helpt om handdoeken nog zachter en pluiziger te maken. Een resultaat dat vaak moeilijk te bereiken is met een conventionele droger.

Lees ook  Een schoon fornuis in een handomdraai! Je zult verbaasd zijn dat je er niet eerder aan gedacht hebt.

Deze wastip is niet alleen beperkt tot handdoeken. witte azijn kan worden gebruikt om verschillende soorten kleding en textiel te reinigen en helpt zeep en opgebouwde chemicaliën te verwijderen. Het helpt ook om kleuren te behouden en statische elektriciteit te verminderen. ven hardnekkige vlekken zoals wijn, tomatensaus, koffie. Thee of sporen van deodorant kunnen worden verwijderd met behulp van azijn.

9 Replies to “Handdoeken worden zachter en luchtiger met deze truc die elke dag in hotels wordt gebruikt.

    1. Nee kan geen kwaad. Ik doe dit al meer dan 30 jaar. Bij al m’n wassen. Wasmachine van mij is een Voorlader

    2. Nee..maar maak t rubber wel even schoon daarna..azijn is zuur en werkt op rubber…ik doe dit al jaren..scheelt ook kalkaanslag in de wasmachine..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *