Dit onmisbare keukenartikel is ideaal om je ramen glanzend en streeploos te houden.

Dankzij dit alledaagse product, dat door veel schoonmaakprofessionals wordt aanbevolen, zullen je ramen er langer mooi, glanzend en streeploos uitzien.

De meeste mensen merken pas hoe vies hun ramen zijn als de zon erop schijnt. En dan is het een ramp. Strepen, vlekken, geplette insecten, stof en vingerafdrukken worden beter zichtbaar in het daglicht en je beseft hoe vies je ramen zijn. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de ramen snel schoon te maken als de zon erop schijnt, is het beter om te wachten.

Wanneer is de beste tijd om ramen te reinigen?

Ramen schoonmaken op een zonnige dag zal waarschijnlijk meer vlekken achterlaten dan waarmee je bent begonnen, omdat het schoonmaakmiddel misschien nog niet droog is voordat je de kans hebt gehad om het schoon te vegen. De beste tijd om je ramen schoon te maken is dus op een bewolkte of bewolkte dag, en niet met zomaar een product. Als het gaat om het schoonmaken van je ramen, hoef je niet te investeren in nog een duur huishoudelijk product. Andere zuinige en milieuvriendelijke producten zijn zeer effectief.

Lees ook  Veel mensen maken een grote fout met de toiletbril. Ik kan niet geloven dat ze dat niet weten.

Welke raamreiniger moet ik kiezen?

Witte azijn heeft zijn waarde als ruitenreiniger al bewezen, maar we hebben een ander wondermiddel voor glanzende, streeploze ramen gevonden dat je zeker in je kastjes hebt staan: afwasmiddel. Afwasmiddel wordt vaak gedegradeerd tot zijn primaire functie in de keuken, maar de talenten van afwasmiddel reiken veel verder dan de gootsteen. Het is nu het geheime wapen voor iedereen die van brandschone ramen houdt, omdat het krachtige ontvettingsmiddelen bevat.

Afwasmiddel

Door de samenstelling lost het vet en vuil op zonder een vettige film of ongewenste resten achter te laten op het glas. Dit maakt het de ideale keuze voor sprankelende ramen in een handomdraai. Meng een kleine hoeveelheid afwasmiddel met warm water in een spuitfles. Een matige concentratie is genoeg voor overtuigende resultaten. Als je te veel gebruikt, loop je het risico dat er strepen achterblijven. Spuit het mengsel over het hele glasoppervlak en wrijf zachtjes met een microvezeldoek om vuil en resten te verwijderen. Spoel af met water om alle productresten te verwijderen en droog het glas vervolgens met een schone doek voor een onberispelijke glans.

Lees ook  Vermijd absoluut het snelwasprogramma. Er zijn twee redenen waarom dit vaak over het hoofd wordt gezien.

Als je het afwasmiddel liever bewaart voor de afwas, kun je een ander zelfgemaakt schoonmaakmiddel gebruiken van half witte azijn en half warm water. Dit is net zo effectief.

One Reply to “Dit onmisbare keukenartikel is ideaal om je ramen glanzend en streeploos te houden.”

  1. Met een nat en droog microvezeldoekje is het raam makkelijk schoon maken. Schoonmaakmiddel naar keuze.
    Eerst alles stofvrij maken dan de kozijnen wassen, daarna de ramen. Eerst nat dan droog maken met de droge doek.
    Werkt perfect en streeploos.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *