Dit is een weinig bekend trucje, en een geweldige manier om van uien- en knoflookgeur op je handen af te komen.

Heb je er genoeg van dat je handen na het koken naar uien of knoflook ruiken? Hier zijn een paar effectieve technieken om de geur te verwijderen.

Als er één voedingsmiddel is dat onmisbaar is in de keuken, dan zijn het wel ui en knoflook. Ze maken elk suddergerecht pittiger. Hoe lekker ze ook zijn, uien en knoflook snipperen kan een vervelende bezigheid zijn. Ten eerste omdat je ervan moet huilen, en ten tweede omdat de geur die aan je handen blijft hangen onmogelijk weg te krijgen lijkt.

Waarom blijft de geur hangen? De geur van uien en knoflook blijft aan de huid kleven door de zwavelverbindingen die ze bevatten. Wanneer je deze groenten schilt of fijnhakt, komen deze verbindingen vrij en blijven ze aan je handen plakken. Traditionele zeep kan de geur helpen verminderen, maar neemt hem niet helemaal weg omdat de zwavelverbindingen bijzonder resistent zijn.

Lees ook  Veel mensen maken de fout om aardappelen op het verkeerde moment te zouten. Wanneer is de beste tijd om aardappelen te zouten?

En er is niets erger dan uien- of knoflookgeur op je handen na het koken. Als zeep niet genoeg is om het probleem op te lossen, moet je op zoek gaan naar solide middelen. Met een paar tips kun je afscheid nemen van uien- of knoflookgeur.

De nummer 1 onfeilbare tip: roestvrij staal.

Dat klopt: roestvrij staal is de sleutel tot het neutraliseren van de geur van uien en knoflook. Dit materiaal, dat in veel keukengerei zit, heeft het vermogen om de moleculen die verantwoordelijk zijn voor de geur aan te trekken en te binden. Wrijf gewoon je handen ongeveer 30 seconden onder koud water over een roestvrij stalen oppervlak, zoals een lepel, gootsteen, kraan of mes. Deze eenvoudige handeling neutraliseert de geurverbindingen, waardoor je handen fris en geurvrij achterblijven. Er bestaan zelfs anti-geurzepen voor roestvrij staal.

Lees ook  Je kunt in een paar minuten een heerlijke bessentaart met kefir maken. Waarom probeer je het niet en verras je je geliefden?

Als je geen roestvrij staal bij de hand hebt, kunnen andere natuurlijke methoden ook effectief zijn. Citroen staat bijvoorbeeld bekend om zijn deodoriserende eigenschappen. Wrijf gewoon een schijfje citroen op je handen en spoel het daarna af met warm water. Zuiveringszout is een andere optie. Maak een pasta door zuiveringszout te mengen met een beetje water en wrijf het in je handen voordat je het afspoelt.

Je kunt je handen ook wassen met zout.

Maak je handen nat, neem een theelepel zout en wrijf je handen tegen elkaar. Was je handen vervolgens met zeep. Een laatste zeer effectieve optie is het gebruik van twee persoonlijke hygiëneproducten: mondwater en tandpasta. Meng kleine hoeveelheden van beide en wrijf je handen ongeveer een minuut samen. De tandpasta, die schurender is, verwijdert de deeltjes die geurtjes veroorzaken en het mondwater neutraliseert ook het zuur.

One Reply to “Dit is een weinig bekend trucje, en een geweldige manier om van uien- en knoflookgeur op je handen af te komen.”

  1. Als je handen ruiken naar uien/knoflook na het snipperen kan je ook RVS “zeep” kopen voor een paar euro.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *