Het is de beste manier om van mos op je terras of oprit af te komen. Het duurt maar 15 minuten!

Mos is lelijk en gevaarlijk in de winter en veroorzaakt schade aan je oprit en terras. Hier is een eenvoudige manier om er in 15 minuten vanaf te komen.

Als er iets is dat het uiterlijk van je buitenruimte bederft, dan is het wel mos. Het is ontzettend frustrerend als groene mosflarden wortel schieten in scheuren in je oprit of tussen terrastegels. Hoewel het mos dat zich vastzet vrij onschuldig lijkt, kan het in natte winters erg glad worden. Het is niet alleen lelijk, maar je kunt er ook gemakkelijk door uitglijden en auto’s die eroverheen rijden kunnen minder grip hebben.

Bovendien kan het verwijderen van het schuim met de hand met gereedschap een vervelende en tijdrovende klus zijn. Dus wat is de beste manier om mos van een oprit te verwijderen? Daniel Scholfield, directeur van The Expert Gate Company en expert op het gebied van outdoor landscaping, heeft een eenvoudige oplossing met je gedeeld die ‘als bij toverslag werkt’ en je hebt het product waarschijnlijk al in huis. Alles wat je nodig hebt is bleekmiddel, zuiveringszout of witte azijn, water, een grote emmer, een spuitfles en een bezem met harde haren.

Lees ook  Dit geweldige product laat je meubels glanzen als een paleis! Het zal stof uitbannen en je huis sprankelend houden.

Wij raden zuiveringszout of witte azijn aan, dit zijn natuurlijke producten.

Om mos op je oprit te doden, verdun je zuiveringszout of witte azijn in heet water in een emmer. Breng de oplossing over in de sprayer om het gemakkelijk tussen de tegels of op de oprit te verdelen. Besproei de plekken die door mos zijn aangetast. Zorg ervoor dat je de ‘antischuimoplossing’ gelijkmatig over alle aangetaste plekken verspreidt. Laat ongeveer 15 minuten intrekken om het mos te doden. Laat de oplossing echter niet te lang inwerken, want dit kan vlekken of verkleuringen op je oprit veroorzaken.

Lees ook  Eenmaal ontdooid zijn frambozen nog steeds vers en vol van smaak, zelfs als ze van een struik komen. Zo bewaar je ze vers en vol vitaminen.

Verwijder met lauw water en een borstel de antimos-oplossing van de behandelde plekken en de oprit. Aarzel niet om meerdere keren over het gebied te gaan om het product grondig te verwijderen. Wacht een paar uur zodat de oplossing grondig kan doorwerken. Gebruik vervolgens een borstel met stugge haren om al het dode mos weg te schrobben. Het kan wat ellebogenwerk kosten, maar de resultaten zijn de moeite waard. De expert zei: “Als al het mos is verwijderd, houd je een perfect gereinigde oprit over die er zo goed als nieuw uitziet.

3 Replies to “Het is de beste manier om van mos op je terras of oprit af te komen. Het duurt maar 15 minuten!

  1. Dit klopt doe dat regelmatig azijn met koud water nu ga ik jullie manier eens proberen bedankt voor de inlichtingen

  2. Dit klopt maar ik doe dat met koud water zal dat nu eens proberen met warm water bedankt Iliane groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *