Dit is een methode die werkt. Slimme fruitvliegjes lopen snel in de val.

Als het lijkt alsof fruitvliegjes ons in de herfst niet meer lastigvallen, dan hebben we het goed mis. Er is niet veel voor nodig om ze zich zo te laten vermenigvuldigen in je huis dat ze elk hoekje en gaatje binnendringen. Als we tot nu toe sceptisch waren over huismiddeltjes tegen fruitvliegjes, dan hebben we goed nieuws. Tenminste één van de methoden werkt honderd procent.

Waarom moet je van fruitvliegjes af?

Aan het begin van de herfst houden fruitvliegjes geen winterslaap en kunnen ze in huis verschijnen. Als we er ook maar één zien, kunnen we er zeker van zijn dat er binnen korte tijd een hele kolonie zal verschijnen.
Hoewel fruitvliegjes niet bijten en niet geïnteresseerd zijn in mensen, moeten we ze kwijt zien te raken. Waarom? Omdat zemicro-organismen in ons voedsel kunnen overbrengen en het zo sneller kunnen bederven. Bovendien is de aanblik van zwermen van deze insecten niet prettig voor de ogen.

Lees ook  Is het veilig om zelfgemaakte soep in de koelkast te bewaren?

Huismiddeltje tegen fruitvliegjes

Heb je genoeg van fruitvliegjes? Het is tijd om van ze af te komen. Hoewel er veel methoden zijn om het probleem op te lossen, is het de moeite waard om de eenvoudigste te gebruiken: ze zijn goedkoop, milieuvriendelijk en niet schadelijk voor onze gezondheid.
Om van fruitvliegjes af te komen, heb je maar twee ingrediënten nodig:

  • een portie appelciderazijn
  • een beetje kurkuma
  • Giet de azijn in een wit glas of een witte mok en voeg een snufje peper toe, dat met zijn kleur fruitvliegjes aantrekt. Na enige tijd beginnen de sluwe insecten te smelten in het bereide mengsel en is het probleem opgelost.

Natuurlijk is het de moeite waard om de inhoud van het potje elke dag te vervangen, zodat het azijnaroma effectief zijn rol speelt bij het wegwerken van fruitvliegjes.
Een TikTok-gebruiker met de bijnaam @sillygrownup heeft een andere manier gevonden om fruitvliegjes te bestrijden. Deze keer vertrouwt ze op appelciderazijn, waarvan de geur de vliegen aantrekt, en afwasmiddel. Giet het gewoon in een glas en voeg een paar druppels afwasmiddel toe – het resultaat heeft velen op TikTok gecharmeerd.

Lees ook  Als je merkt dat de dooier in het ei deze kleur heeft, is het een goed idee om te controleren of het om een kwaliteitshoen gaat.

Andere manieren om van fruitvliegjes af te komen

Natuurlijk zijn er nog andere methoden om van fruitvliegjes af te komen.

  • Deze omvatten het gebruik van aromalampen met een reeks essentiële oliën: lavendel of menthol.

Anderen geven er dan weer de voorkeur aan om het fruit op te zuigen met een stofzuiger of er een stroom hete lucht van een haardroger op te richten.
Fruitvliegjes kunnen natuurlijk ook voorkomen worden. Hoe? Je moet je huis en keuken netjes houden, voedsel bewaren in kasten of in de koelkast, restjes verzamelen en het vuilnis vaak buiten zetten.

One Reply to “Dit is een methode die werkt. Slimme fruitvliegjes lopen snel in de val.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *