Ik koop kousen en leg ze in de vriezer. Het lijkt misschien een beetje ongewoon, maar het werkt heel goed. Eén probleem is meteen opgelost.

Wat te doen zodat de panty niet scheurt? Sommigen denken dat ze, ondanks hun prijs, wegwerp zijn en na één keer dragen meteen in de prullenbak belanden. Het blijkt dat je het materiaal gemakkelijk kunt harden. Je hoeft alleen maar gebruik te maken van… de vriezer.

Herfstweer betekent dat korte broeken onderin de kast verdwijnen. Zomerjurken ook, want die zijn nu veel langer en warmer. Natuurlijk kiezen we er panty’s bij, maar die kunnen snel “oogjes” krijgen.
Gelukkig kennen we een truc waardoor ze duurzamer worden en je ze voor meer dan één gelegenheid kunt gebruiken. Wat moet je doen?

Wat moet je doen om te voorkomen dat je panty scheurt? De truc met de vriezer werkt als een godsgeschenk

Veel vrouwen hebben dunne panty’s in hun garderobe die unieke versieringen hebben of gewoon comfortabel zijn en die we mooi vinden. Soms vinden we het jammer om ze aan te trekken, anders verpesten we ze per ongeluk.

  • Je kunt het materiaal echter versterken door… de panty een nachtje in de vriezer te leggen.

Je zult het verschil merken de dag nadat je ze eruit hebt gehaald. Maar vergeet niet om het materiaal eerst te weken, uit te wringen en in een plastic zak te doen. Haal de kousen er ’s ochtends uit, spoel ze uit met koud water en je bent klaar. Door de panty in te vriezen ontstaat er cryogene spanning op het nylon, waardoor het materiaal harder wordt en langer meegaat.

Lees ook  Dit is het deel van de wasmachine dat het snelst vuil wordt, maar ook het makkelijkst schoon te maken is.

Hoe verzorg je de panty? De juiste verzorging is essentieel om te voorkomen dat ze scheuren

Naast de vriezertruc loont het om eenvoudige verzorgingsmethoden te gebruiken om te voorkomen dat het materiaal beschadigd raakt en kreukt.

  • Kies vooral voor alleen handwas. Op deze manier zal de panty in de wasmachine de ritsen en andere elementen van het kledingstuk of de trommel zelf niet beschadigen.
  • Sterke chemicaliën kunnen ze ook beschadigen. Laat ze gewoon weken in warm water met een mild wasmiddel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *