Bespaar 30 euro per maand op je elektriciteitsrekening met deze slimme techniek van loodgieters.

Met een klein doe-het-zelf-dingetje dat iedereen kan doen, kun je deze winter besparen op je elektriciteitsrekening.

Nu de temperaturen beginnen te dalen en energie steeds duurder wordt, is de kleinste truc die kan helpen om onze verwarmings- en elektriciteitsrekeningen te verlagen en de extreme kou te bestrijden, zeer welkom. Als we denken aan besparen op verwarming of elektriciteit, zijn de eerste dingen die in ons opkomen korter douchen, potten en pannen afdekken bij het koken, de verwarming een graadje lager zetten in de winter, lekker onder een dekentje tv kijken, enz. Niet altijd aan de boiler, een systeem dat in veel huizen en flats is geïnstalleerd. En toch is de boiler na de verwarming de grootste energieverbruiker in een huis! Het is dus een goed idee om er goed op te letten.

Lees ook  Ik wilde je laten weten waarom het een goed idee is om af en toe een vaatwastablet in de wasmachine te doen.

Hoe kun je deze kosten op je energierekening verlagen?

Heel eenvoudig door je boiler te isoleren. Veel loodgieters en verwarmingsmonteurs noemen de voordelen, die gemakkelijk te zien zijn. De eerste is dat je het warme water langer in de tank kunt houden en dus uiteindelijk minder verbruikt. Hoe isoleer je de goede oude warmwaterboiler gemakkelijk, maar laat je hem toch gemakkelijk toegankelijk in het geval van een probleem? Je hoeft er geen ervaren doe-het-zelver voor te zijn – iedereen kan het! Het enige wat je hoeft te doen is een hoes maken voor je apparaat zodat het warmte vasthoudt.

Hiervoor heb je nodig :

  • 2 overlevingsdekens ;
  • Noppenfolie ;
  • Dubbelzijdige tape;
  • Draad.

Begin met een overlevingsdeken met de zilveren kant naar beneden op de warmwaterballon te tapen. Bedek dit overlevingsdeken met noppenfolie (maak twee lagen noppenfolie voor meer effectiviteit) en voeg dan het tweede overlevingsdeken toe, nog steeds met de zilveren kant naar de ballon. Zet het geheel vast met draad. Hoe houdt dit systeem de warmte binnen? De zilveren kant van het overlevingsdeken reflecteert de warmte, waardoor de warmwatertank warm blijft.

Lees ook  Veel mensen maken een grote fout met de toiletbril. Ik kan niet geloven dat ze dat niet weten.

n nog eenvoudiger, en niet veel duurder, kun je op dezelfde manier een isolatiefolie rond je warmwatertank leggen, die je gemakkelijk in bouwmarkten kunt vinden. Het kost ongeveer €50, maar verdient zichzelf heel snel terug, omdat het je tot 5 kWh per dag kan besparen, of iets meer dan €1 per dag op basis van het gereguleerde elektriciteitstarief inclusief btw in oktober 2023 in de BASE-optie (prijs van 1 EDF kWh: €0,2276/kWh), of tot ongeveer €30 per maand in het midden van de winter, of tussen €100 en €150. Dat is snel en gemakkelijk besparen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *