Denk twee keer na voordat je deze weggooit! Ervaren gastvrouwen vertellen ons waarom

Eiertrays zijn onhandig en worden vaak niet gebruikt. Zo gaat dat in veel huishoudens. Eieren zijn een favoriet voedingsmiddel, maar hoe zit het met de ongebruikte bakjes? Gebruik ze op nieuwe manieren in plaats van ze weg te gooien.

Een handige organizer in de werkplaats

Staan je eiertrays alleen in de koelkast? Fout! Ze zijn ook geweldig voor je werkplaats of garage. Kleine voorwerpen zoals spijkers, schroeven en moeren vinden er hun plaats in en je gereedschap blijft op orde.

Eco productie van zaailingen

Eiertrays helpen zaden groeien. Doe er aarde in, plant het zaadje en zie het groeien. De bakjes houden de grond vochtig, wat de zaden helpt groeien. Als het plantje groot genoeg is, verplaats je het naar een groter potje.

Lees ook  Ik gebruik dit product om vervelende vogels te verjagen. Het is 100% effectief.

Schilderijdoek voor kinderen

Wil je kinderen een onconventionele ruimte bieden voor creatieve expressie? Waarom gebruik je geen eierdozen? Waterverf blijft er goed op plakken en kinderen kunnen allerlei soorten schilderijen en afbeeldingen maken. Er zijn geen grenzen aan de creativiteit.

Decoratieve elementen gemaakt van eierplateaus

Eierplateaus kunnen functioneel zijn en er goed uitzien in je huis. Gebruik je fantasie om er kaarsenhouders of bloemenvazen van te maken. Bekleed ze met stof of stroken en zet er kaarsen of bloemen in. Het is een geweldige manier om planten te hergebruiken en iets ongewoons aan je huis toe te voegen.

Lees ook  Dit is het deel van de wasmachine dat het snelst vuil wordt, maar ook het makkelijkst schoon te maken is.

Didactische hulpmiddelen voor het onderwijs

Voor opvoeders en ouders kunnen eierdozen een waardevol didactisch hulpmiddel zijn. Je kunt ze gebruiken om eenvoudige muziekinstrumenten te maken of als hulpmiddel bij het leren tellen. Kinderen kunnen kralen of andere kleine voorwerpen in de individuele putjes schikken om op een interactieve en leuke manier basisrekenbewerkingen te leren.

Het plateau kan eenvoudig worden ingekrompen

De gescheiden afvalbak raakt snel vol, vooral als je er ongekreukelde eiertrays in gooit. Maar er is een oplossing! Week de bakjes met water, wacht tot het zacht wordt en knijp er dan gewoon in. Zo ontstaat een compacte bal die minimale ruimte inneemt in de mand.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *