Als je potbloemen hebt die er een beetje treurig uitzien, heb ik drie goedkope en snelle manieren om ze te redden.

Hoe verwelkende potbloemen redden? Veel mensen hebben planten in potten in hun huis of appartement. Ze versieren ons interieur op een originele manier. Maar soms worden ze ziek of verwelken ze gewoon. In dat geval is het handig om mama’s thuistruc voor het kweken van potbloemen te kennen.

Elke bloemeneigenaar wil dat zijn bloemen het hele jaar door weelderig en gezond groeien. Met de juiste zorg kan dit worden bereikt, maar zelfs hier gaat er af en toe een bloem dood.

Hoe weet je of een plant water heeft? De trucjes van mijn moeder doen wonderen. Planten komen eindelijk tot leven

Ik vond het altijd leuk om omringd te zijn door bloemen om mijn appartement te versieren. Helaas belandden er hier en daar een paar in de vuilnisbak omdat ze voor mijn ogen verwelkten en niet meer te redden waren. Gelukkig besloot mijn moeder de uitdaging aan te gaan om deze ongelukkige potplanten te redden. Opmerkelijk genoeg was deze missie succesvol! Een van de eerste trucjes die ze deed, was het controleren van de vochtigheid van de grond in de potten. Ze stak een bamboestokje in de grond en als er aarde op het stokje zat nadat ze het eruit had gehaald, verpotte ze de plant onmiddellijk. Dit betekende dat de bloem hoogstwaarschijnlijk wateroverlast had, wat vervolgens tot rotten en verwelken had kunnen leiden. Wat bleek: 6 van mijn 10 bloemen waren al doordrenkt, en ze waren nog maar een paar weken oud.

Lees ook  Voor de zachtste handdoeken ooit giet je gewoon in plaats van te spoelen! Uw handdoeken zullen net zo zacht zijn als in een hotel.

Hoe kom ik af van ongedierte in kamerplanten? Deze oplossing heeft veel van mijn bloemen gered

Sommige van mijn planten werden geteisterd door insecten en mijten die de bloemen bijna volledig belegerden. Gelukkig verdween dit probleem, dankzij mijn moeder, sneller dan ik had verwacht. Om deze vijanden uit te schakelen , gebruikte ze de meest gewone grijze badkamerzeep, die bekend staat om zijn insectendodende eigenschappen en goed werkt op ongedierte zoals onder andere bladluizen. Hoe maakt mama de zeepspray klaar?
Ze pakt 150 gram zeep en raspt deze op een rasp, waarna ze er 10 liter water overheen giet. Ze kan de verhouding van de spray variëren, afhankelijk van hoeveel bloemen het ongedierte heeft aangevallen. Sommige van mijn planten wilden helemaal niet groeien ondanks de voorzorgsmaatregelen die mijn moeder eerder had genomen, maar ze gaf me nog een truc door, dit keer voor de groei. Ik hoefde alleen maar kaneel aan de grond toe te voegen bij het verplanten van de bloem en na korte tijd zag ik de bladeren en bloemen omhoog klimmen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *