“Ik stop ze nooit in de wasmachine.” De directeur van Levi Stauss vertelde hoe hij voor zijn jeans zorgt.

“Ik heb nog nooit een spijkerbroek in de wasmachine gestopt,” geeft Charles Bergh toe, CEO van Levi Stauss, een merk dat zich al tientallen jaren specialiseert in het verkopen van spijkerbroeken. De reden? Beperkt wassen is de beste manier om voor het materiaal te zorgen, zegt hij.

Een controversiële manier om met vuile jeans om te gaan. “Ik draag ze onder de douche”

“Ik stop mijn jeans nooit in de wasmachine,” vertelde Charles Bergh aan CNBC , waarbij hij uitlegde dat zowel de productie van jeans als het schoonmaken van broeken door consumenten een enorme hoeveelheid water vergt. Hij verzekerde echter dat zijn broeken niet vies zijn – als hij een vlek opmerkt, maakt hij die meteen schoon.
De CEO van Levi Strauss zei dat echte “denim connaisseurs” ze onder de douche dragen in plaats van ze in de wasmachine te gooien.

Lees ook  Voeg een beetje van dit heerlijke spul toe aan je toiletpot en zie hem schitteren als een diamant!

“Ik spring gewoon onder de douche, schuim me in en was ze op die manier.”
– Legde hij uit.

Andere “denim heads”, zoals Bergh ze noemt, reageerden op de clip en zeiden dat ook zij hun jeans zelden wassen – sommigen zelfs maar één keer per maand.
Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het maken van jeans, raadt aan om broeken na tien keer dragen te wassen, tenzij ze vies zijn. “Overmatig wassen kan de unieke eigenschappen van het materiaal ruïneren, ” waarschuwen ze.

  • Als je een spijkerbroek wast, draai hem dan binnenstebuiten, maak de rits en knopen vast en doe hem in de wastrommel met andere gelijkgekleurde artikelen. Spijkerbroeken moeten in koud water worden gewassen, zonder wasverzachter.

Bovendien mogen jeans nooit in de droger, waarschuwt Levi’s op zijn website, met het argument dat “drogen aan de lucht helpt om de vorm, kleur en eigenschappen van het materiaal te behouden”.

“Op katoen gebaseerde jeans met weinig stretch zullen na verloop van tijd comfortabeler worden”.
– merkt hij op.

Lees ook  Ze eten meel en grutten, maar het zijn geen voedselmotten. In plaats daarvan kun je de kasten het beste even afwassen.

Broeken gemaakt van gemengde materialen zoals katoen en spandex kunnen echter profiteren van regelmatig wassen, omdat dit “de stof kan helpen krimpen na uitrekken door slijtage”.

Sommige denimliefhebbers zweren bij het in de vriezer stoppen, omdat het geurtjes zou verwijderen en bacteriën zou doden. Maar experts zeggen dat het geen geschikte vervanging is voor de was.

“Het werkt misschien alleen als je het uit de vriezer haalt, maar het effect duurt niet lang.”
– George Chan, een specialist aan de School of Fashion and Textiles in de Verenigde Staten , wees erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *